19/10/2018 19/10/2018 Είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλέον συλλογή του αείμνηστου ζωγράφου Ευθυμίου Βαρλάμη, “Άγιος Λουκάς – Το μυστήριο φως της θαυματουργίας”, παρουσιάζεται μέσα στον χώρο ενός νοσοκομείου. Η Έκθεση παρουσιάζεται στην Αίθουσα Υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μέρος της οποίας κατάλληλα ετοιμάστηκε ώστε να υποδεχθεί δεκατέσσερα μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής. Τούτο κατέστη δυνατό...
19 Οκτωβρίου, 2018 - 20:33

Το μυστήριο φως της θαυματουργίας

Διαδώστε:
Το μυστήριο φως της θαυματουργίας

Είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλέον συλλογή του αείμνηστου ζωγράφου Ευθυμίου Βαρλάμη, “Άγιος Λουκάς – Το μυστήριο φως της θαυματουργίας”, παρουσιάζεται μέσα στον χώρο ενός νοσοκομείου. Η Έκθεση παρουσιάζεται στην Αίθουσα Υποδοχής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», μέρος της οποίας κατάλληλα ετοιμάστηκε ώστε να υποδεχθεί δεκατέσσερα μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής. Τούτο κατέστη δυνατό χάρις στην αγαστή συνεργασία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» με  τη διοίκηση του Νοσοκομείου του Βόλου και κυρίως με τον Διοικητή  Ματθαίο Δραμητινό και τον Υποδιοικητή Χαρίλαο Αποστολίδη. Με τη συνεργασία αυτή, φέρνουν τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, μέσα στο φυσικό του χώρο, το νοσοκομείο, όπου ως χειρούργος, έσωσε τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων του.

Στις 23 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2018. Ο αείμνηστος Έλληνας ζωγράφος Βαρλάμης κατάφερε με την τέχνη του όχι απλά να εικονογραφήσει τη μορφή του Αγίου Λουκά, αλλά να τον “ξαναζωντανέψει” ώστε να αισθανθούμε το πάθος του για την ζωή και την ακλόνητη πίστη του στον Ιησού Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων