19/01/2019 19/01/2019 Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προσκεκλημένος του διευθυντή κ.Γεωργίου Πολύζου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός, λέγοντας πως οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο μέσα στις τάξεις, ασκώντας το λειτούργημά τους, όσο και έξω από αυτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα...
19 Ιανουαρίου, 2019 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2019 - 21:03

Μητρ. Δημητριάδος: “Οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό”

Διαδώστε:
Μητρ. Δημητριάδος: “Οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό”

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προσκεκλημένος του διευθυντή κ.Γεωργίου Πολύζου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός, λέγοντας πως οι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο μέσα στις τάξεις, ασκώντας το λειτούργημά τους, όσο και έξω από αυτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποδοχή των προσφυγόπουλων που έχουν βρεθεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας, ώστε και αυτά τα παιδιά να πάρουν την ελληνική παιδεία. Το 2018 -τόνισε ότι- η εμπειρία των σεμιναρίων για το μάθημα των θρησκευτικών στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και συνέβαλε στο γεγονός, ώστε να νιώθουν ότι υπάρχει συμπαράσταση από την Ιερά Μητρόπολη. Αναφερόμενος στη συνύπαρξη των μαθητών Ρομά με τα υπόλοιπα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος εκτίμησε ότι έχουν πετύχει να αποδέχονται οι μεν τους δε, περιλαμβάνοντας και τους γονείς.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Α’ θμιας κ.Πολύζος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για όλη την ουσιαστική συνεργασία και συνοδοιπορία με την τοπική μας εκκλησία και αναφέρθηκε εκτεταμένα στα τρέχοντα ζητήματα, όπως, το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση για να λειτουργήσουν άψογα όλα τα σχολεία της Α΄θμιας και όχι μόνο. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν την γνωστοποίηση της απεργίας των εκπαιδευτικών όμως ο κ. Πολύζος σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αφορά τους διορισμούς υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που λαμβάνει υπόψη και την προϋπηρεσία τους, και εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να αποτελεί αδυναμία το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται εξ’ ολοκλήρου η προϋπηρεσία. Αυτό, όπως είπε, που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι να γίνουν επιτέλους διορισμοί, έτσι ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο. Μιλώντας για τις ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό σε επίπεδο Μαγνησίας, τόνισε ότι πρέπει να τοποθετηθούν περίπου 160 εκπαιδευτικοί, καθώς μέχρι τώρα οι θέσεις αυτές καλύπτονται με αναπληρωτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων