06/01/2019 06/01/2019 Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Δημήτριος Καρακώστας, Αρχιερατικός Επίτροπος Βελεστίνου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 14:05

“Να προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει τον νου όσων έχουν μεγάλες ευθύνες στον τόπο μας”

Διαδώστε:
“Να προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει τον νου όσων έχουν μεγάλες ευθύνες στον τόπο μας”

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Δημήτριος ΚαρακώσταςΑρχιερατικός Επίτροπος Βελεστίνου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων. Παρέστησαν η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο  Θεματικός Περιφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος, ο ιερός Κλήρος και οι Αρχές επιβιβάστηκαν επί ειδικώς ευτρεπισμένου πλοιαρίου, από του οποίου ο κ. Ιγνάτιος έριξε στη Θάλασσα το Σταυρό, αγιάζοντας τα ύδατα. Στη θάλασσα βούτηξαν οκτώ (8) νέοι της πόλης μας, γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό, που έλαβαν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου. Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η αλήθεια του γεννηθέντος Ιησού είναι η μόνη που μπορεί να ελευθερώσει την ψυχή του ανθρώπου… Ο Χριστός δέχεται να βαπτισθεί στον Ιορδάνη, από τον άνθρωπο, τον Ιωάννη, για να μας δείξει ότι υπάρχει ο δρόμος της αληθινής σοφίας και γνώσης, του φωτισμού του νου και της ψυχής… Γευθήκαμε, τούτες τις μέρες, την χαρά της νέας χρονιάς που ανέτειλε, στην ζωή μας, μιας χρονιάς σημαντικής. Θα χρειαστούμε, όσο ποτέ την πίστη και την ενότητά μας, τούτον τον καιρό, την αλληλεγγύη και την αγάπη μας. Να προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει τον νου όλων όσοι έχουν μεγάλες ευθύνες στον τόπο μας. Ποθούμε την ειρήνη του Χριστού στην ζωή μας…». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το θάρρος όσων επέλεξαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού και φέτος, κρατώντας την παράδοση, ενώ συνεχάρη και εκείνους, που τις δύσκολες ημέρες της βαρυχειμωνιάς έκαναν στο ακέραιο το καθήκον τους, για να κρατήσουν την πόλη καθαρή και ανοικτή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων