06/12/2018 06/12/2018 Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, πανηγυρίζουν ο Βόλος και η Τοπική Εκκλησία το διήμερο 5-6/12, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, «σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Βελεστίνου κ....
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 9:50

Ο Βόλος πανηγυρίζει τον Πολιούχο του

Διαδώστε:
Ο Βόλος πανηγυρίζει τον Πολιούχο του

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, πανηγυρίζουν ο Βόλος και η Τοπική Εκκλησία το διήμερο 5-6/12, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Όπως έγινε γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, «σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό. Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Σημειώνεται ότι λόγω του Πολιούχου, κλειστή θα παραμείνει η αγορά και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου
Σήμερα ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 5.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων