12/10/2018 15/10/2018 Με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχτηκε η ΕΛ.ΑΣ  τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Αρτεμίου το οποίο θα παραμένει μόνιμα στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, προερχόμενου από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης.  Η επίσημη υποδοχή έγινε την Πέμπτη 11/10 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Βασίλειο Μαρκογιαννάκη. Μετά την υποδοχή,...
12 Οκτωβρίου, 2018 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2018 - 8:32

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αρτεμίου

Διαδώστε:
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αρτεμίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχτηκε η ΕΛ.ΑΣ  τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Αρτεμίου το οποίο θα παραμένει μόνιμα στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, προερχόμενου από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης.  Η επίσημη υποδοχή έγινε την Πέμπτη 11/10 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Βασίλειο Μαρκογιαννάκη.

Μετά την υποδοχή, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, στο τέλος του οποίου ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας χαιρέτησε το σημαντικό γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «νιώθουμε την προστατευτική παρουσία του Αγίου στο επικίνδυνο επάγγελμά μας».

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που είναι στολίδι για όλη την περιοχή, πλέον εμπλουτίζεται από την παρουσία του ίδιου του Αγίου». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης για όσα προσφέρει στην πόλη και στον λαό μας: «αναγνωρίζουμε το έργο σας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες και χάρη σε εσάς νιώθουμε ασφάλεια σ’ αυτόν τον τόπο». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία των Αγίων και δη των Μαρτύρων στην ζωή της Εκκλησίας διαχρονικά: «Τα Λείψανά τους είναι ιερά και άγια για την Εκκλησία και συνιστούν την αισθητή παρουσία των Αγίων στην ζωή μας. Απέκτησαν αξία και γίνονται πηγή ευλογίας, γιατί ο ίδιος ο Χριστός, με την ενανθρώπησή Του, εξαγίασε την ανθρώπινη φύση…». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε, ακόμα μία φορά, την ενότητα όλων των φορέων της περιοχής μας, για την διακονία του λαού μας και ευχήθηκε πλούσια την χάρη του Αγίου Αρτεμίου στους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων