22/01/2019 22/01/2019 Την πρωτοχρονική Βασιλική του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης του Κουκουζέλη» και της Σχολής Βύζης. Μουσική της Τοπικής μας Εκκλησίας ευλόγησε την Δευτέρα 21/1, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος , στο Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η χορωδία του Σχολείου, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Σχορή, ενώ παρευρέθησαν πλήθος Ιεροψαλτών, καθώς και οι καθηγητές...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2019 - 11:20

“Συνεχίζετε την παράδοση που λάβαμε από τους πατέρες μας”

Διαδώστε:
“Συνεχίζετε την παράδοση που λάβαμε από τους πατέρες μας”

Την πρωτοχρονική Βασιλική του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης του Κουκουζέλη» και της Σχολής Βύζης. Μουσική της Τοπικής μας Εκκλησίας ευλόγησε την Δευτέρα 21/1, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος , στο Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η χορωδία του Σχολείου, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Σχορή, ενώ παρευρέθησαν πλήθος Ιεροψαλτών, καθώς και οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής.

Στο τέλος της σειράς, ο Διευθυντής της Σχολής Αρχιμ. Ο Επφανιος Οικονόμου, από όλο τον Ιεροψαλτικό κόσμο μας, ευχαριστήθηκε από τον καρδιό τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την αγάπη και τη φροντίδα με τους οποίους περιβάλλει τους Ιεροψάλτες μας, αλλά και την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο έργο της Σχολής, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση και εκμετάλλευση της ιεράς αποστολής της. Ευχαριστούσε επίσης τον Πρωτοσύγκελο του Ιερού Μητροπολιού και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αναλήψεως Αρχιμ.Δαμασκηνο Κιαμέτη, για την αρχοντική φιλοξενία και το σύνολο της φροντίδας για την αδιάλειπτη λειτουργία του Σχολείου.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «εκδηλώσεις σαν κι αυτό δείχνουν πόσο έχουμε να κάνουμε για τον τόπο μας την ενότητα, το γένος της καρδιακής συλλειτουργίας, γεγονός που εκφράζει με ακρίβεια … Σας καταλαβαίνω πάνω στα ιερά αναλόγια, συνεχίζετε την παράδοση που λάβαμε από τους πατέρες μας, που αποτελεί τέχνη και επιστήμη ταυτόχρονα … ».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους τους Ιεροψάλτες για την άψογη λειτουργική συνεργασία του, ενώ συγχαίρει τους υπεύθυνους της Σχολής για το έργο που επιτέλεσε και τόνισε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Σχολείου γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και εκτός της τοπικής Εκκλησίας. Ζήτησε από τους μαθητές να κρατήσουν στην ζωή τους την εμπειρία της μαθητείας στο Σχολείο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία πλειάδων μαθητών στα αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα μαθήματα δίπλα στους δασκάλους τους, γεγονός που αποτελεί τη σπουδαιότερη και πιο ουσιαστική σπουδή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων