03/01/2019 03/01/2019 Δελτίο τύπου σχετικά με τον εορτασμό της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εορτάσει και φέτος την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στο κλίμα των οποίων θα εισέλθουμε είδη από αύριο 4/1. Το λατρευτικό πρόγραμμα της εορτής θα...
03 Ιανουαρίου, 2019 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 18:30

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ι.Μ. Δημητριάδος

Δελτίο τύπου σχετικά με τον εορτασμό της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εορτάσει και φέτος την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στο κλίμα των οποίων θα εισέλθουμε είδη από αύριο 4/1.

Το λατρευτικό πρόγραμμα της εορτής θα εξελιχθεί ως εξής:

Παρασκευή 4/1

7.30 – 9.30π.μ. Ο Όρθρος και η Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων, άνευ Θείας Λειτουργίας.

Σάββατο 5/1

6-9π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Αμέσως μετά, οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες τους, για τον αγιασμό των οίκων.

6μ.μ. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρωτ. Δημήτριος Καρακώστας, Αρχιερατικός Επίτροπος Βελεστίνου.

Κυριακή 6/1

7.30 – 11.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Αμέσως μετά θα εκκινήσει λιτανεία προς την παραλία του Βόλου, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων