25/09/2023 25/09/2023 Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Φερών, τέλεσε χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημητρίου Νασίκα και πλήθους πιστών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εντεταλμένο της Ιεράς Μητροπόλεως για τα Εγκαίνια των Ιερών Ναών, Πρωτ. Νικόλαο Νασιώκα,...
25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2023 - 9:39

43α Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

Διαδώστε:
43α Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Φερών, τέλεσε χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημητρίου Νασίκα και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εντεταλμένο της Ιεράς Μητροπόλεως για τα Εγκαίνια των Ιερών Ναών, Πρωτ. Νικόλαο Νασιώκα, που φροντίζει κάθε φορά για την άψογη και άρτια τέλεσή τους, που συνιστά το σπουδαιότερο γεγονός στην ιστορία ενός Ναού και σημείωσε ότι τα σημερινά είναι τα 43α Εγκαίνια Ιερού Ναού που επιτελεί, κατά τα 25 χρόνια της Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η ανέγερση και η φροντίδα αυτού του ιερού Παρεκκλησίου «αναδεικνύει την ευλάβεια και την ευσέβεια των κατοίκων της περιοχής, των Ιερέων, που διακόνησαν την ενορία, κατά καιρούς, που συνεχίζουν την παράδοση των πατέρων μας».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόσφατη δοκιμασία της φωτιάς: «Ο Θεός επιτρέπει, ενίοτε τις δοκιμασίες, για να δοκιμάζεται η πίστη μας, να ζητούμε το έλεός Του, με ταπείνωση, για να κατανοούμε τα όριά μας. Πολλά έχουμε υποστεί στον τόπο μας, τα τελευταία χρόνια, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης. Έρχεται ένα φυσικό γεγονός, για ν ανατρέψει την καθημερινότητά μας, ν’ αλλάξει την ιστορία μας. Όμως, μέσα από την ενότητα και την πίστη μας, ξανακτίζουμε και δημιουργούμε, δεν γονατίζουμε και δεν απελπιζόμαστε… Ένα πράγμα έχουμε ως θησαυρό στον τόπο μας, την Ορθοδοξία μας, την Εκκλησία μας, που μας ενώνει. Ασφαλώς, είμαστε μέλος της Ευρώπης, άλλο, όμως, η Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών και άλλο η χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα άλλο να μας ξεχωρίσει παρά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Όποιος δεν το κατανοεί δεν γνωρίζει τί σημαίνει Ελληνισμός. Όποιος δεν κατανοεί την ενοποιό δύναμη της Ορθοδοξίας, δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας. Ο Θεός μας φύλαξε, ως τώρα, ενωμένους και βαδίζουμε σταθερά ως Εκκλησία και Πατρίδα κι έτσι θα συνεχίσουμε…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων