21/09/2022 21/09/2022 Με την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου τελέστηκε σήμερα στον Αλμυρό ο Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων στο εκεί Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής Εκκλησίας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Διευθυντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, των διδασκάλων της Σχολής, Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη,...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 21:15

Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Διαδώστε:
Αγιασμός στο παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Με την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου τελέστηκε σήμερα στον Αλμυρό ο Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων στο εκεί Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής Εκκλησίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Διευθυντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, των διδασκάλων της Σχολής, Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού, του κ. Δημητρίου Μανώλη, του κ. Ευθυμίου Παπαγεωργίου, Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς και των μαθητών και μαθητριών του Παραρτήματος.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους τις θερμές πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου και καλωσόρισε τους μαθητές σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο της σπουδής και μαθητείας της ιεράς Ψαλτικής Τέχνης. Ο Διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής, στην δυναμική του Παραρτήματος του Αλμυρού και στους καρπούς που αυτό παρήγαγε κατά την διάρκεια της μακράς ιστορικής του πορείας.

Μίλησε στους μαθητές για την πνευματική διάσταση της Ψαλτικής Τέχνης, για την ποιότητα και το ήθος που την χαρακτηρίζει και κάλεσε όλους να την σπουδάσουν με συνέπεια, επιμονή, υπομονή και εμπιστοσύνη στους καλούς δασκάλους τους, οι οποίοι με μεγάλη αγάπη και περισσή προθυμία συνεχίζουν την παράδοση των προκατόχων τους.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού για την εκπεφρασμένη αγάπη του προς την Σχολή και την πατρική του φροντίδα, επί σειρά ετών, ώστε όλα να κυλούν και να εξελίσσονται ομαλώς.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων