22/09/2021 22/09/2021 Για 4η συνεχή χρονιά συνεχίζει φέτος την επιτυχή λειτουργία του το νεοσύστατο Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγριά, που εδρεύει στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Ο Αγιασμός ενάρξεως του νέου σχ. έτους 2021-2022 τελέστηκε την Τρίτη 21/9 από τον Δ/ντή της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, παρουσία του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτ....
22 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 11:39

Αγιασμός στο Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγριά

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγριά

Για 4η συνεχή χρονιά συνεχίζει φέτος την επιτυχή λειτουργία του το νεοσύστατο Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην Αγριά, που εδρεύει στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Ο Αγιασμός ενάρξεως του νέου σχ. έτους 2021-2022 τελέστηκε την Τρίτη 21/9 από τον Δ/ντή της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, παρουσία του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτ. Βάϊου Κορομπίλια, του Δασκάλου της Σχολής κ. Αλκιβιάδη Μιχάλη, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς και των μαθητών του Τμήματος.

Ο π. Επιφάνιος μετέφερε προς όλους τις θερμές πατρικές του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου και αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής και στην προσφορά της τόσο στα Ιεροψαλτικά πράγματα της επαρχίας μας, όσο και στην μουσική εκπαίδευση εν γένει. Ανέλυσε το πνευματικό βάθος και την λειτουργική αποστολή της Ψαλτικής Τέχνης, η οποία λειτουργεί ως δρόμος προσέγγισης του Θείου και προσευχητικής έκφρασης της ψυχής. Κάλεσε τους μαθητές να επιδείξουν και φέτος ξεχωριστή επιμέλεια και προσοχή και να είναι συνεπείς στην πορεία των σπουδών τους, παρά το δυσμενές υγειονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί και φέτος η Σχολή. Ζήτησε από όλους προσοχή και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, τονίζοντας ότι, με την βοήθεια του Θεού και την υπεύθυνη στάση του καθενός, η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί ομαλά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού και τον Δάσκαλο της Σχολής για την άγρυπνη φροντίδα τους, ώστε το Τμήμα της Αγριάς να λειτουργεί απρόσκοπτα και να ανανεώνεται κάθε χρονιά με νέους φερέλπιδες σπουδαστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν την μεγάλη Ιεροψαλτική και όχι μόνο παράδοση του τόπου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων