14/01/2021 14/01/2021 Με βαθειά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πληροφορήθηκε την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτου της Μαγνησίας και της Τοπικής  Εκκλησίας Χαράλαμπου Τσιμά, εκλεκτού τέκνου της πόλης του Βόλου και λαμπρού εκπροσώπου της πατρίδας μας στο εξωτερικό, όπου επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικώς, με απαράμιλλη εντιμότητα και εξαιρετική επιτυχία. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο: ...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 11:57

“Αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας ο δικός μας Μπάμπης»

Διαδώστε:
“Αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας ο δικός μας Μπάμπης»

Με βαθειά θλίψη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πληροφορήθηκε την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτου της Μαγνησίας και της Τοπικής  Εκκλησίας Χαράλαμπου Τσιμά, εκλεκτού τέκνου της πόλης του Βόλου και λαμπρού εκπροσώπου της πατρίδας μας στο εξωτερικό, όπου επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικώς, με απαράμιλλη εντιμότητα και εξαιρετική επιτυχία.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Πληροφορηθείς την είδηση της εκδημίας του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «ο δικός μας Μπάμπης θα παραμείνει αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας, καθώς η πληθώρα των ευεργεσιών του σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού και εκκλησιαστικού βίου της επαρχίας μας αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπήρξε άξιος μιμητής και συνεχιστής του έργου των Μεγάλων Ευεργετών της Πατρίδας μας, οι οποίοι την κόσμησαν με τα έργα της φιλοπατρίας τους και την προικοδότησαν με ήθος, τιμή και αξιοπρέπεια. Είθε ο Θεός, Τον οποίο τόσο αγάπησε και στο όνομά του πληθωρικώς και πολλαπλώς την κοινωνία μας ευεργέτησε, να τον αναπαύει μετά των Δικαίων και να αναδείξει άξιους συνεχιστές του έργου του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 18/10/2020, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, απένειμε στον Μεγάλο Ευεργέτη του τόπου Χαράλαμπο Τσιμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους Ιερούς Ναούς της, εκφράζοντας τα φιλόχριστα συναισθήματα και την βαθειά του πίστη και αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος είχε τονίσει, κατά την διάρκεια εκείνης της απονομής: «Ο αγαπητός μας Χαράλαμπος Τσιμάς ξεκίνησε από τον τόπο μας πάμπτωχος, με μόνα εφόδια την Ελληνική ψυχή και την πίστη του. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς σε απόλυτη ένδεια, εργαζόμενος, όμως, τίμια, στην καθημερινή βιοπάλη. Είχε, όμως, μέσα του τον Οδυσσέα και την ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί του. Πάλεψε, αξιοποίησε ευκαιρίες και μεγαλούργησε, εργαζόμενος στην μακρινή Αιθιοπία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μια γνήσια Ελληνορθόδοξη οικογένεια.

Το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς: το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα της πόλης μας, το πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς μας. Διαπιστώνει ο ίδιος τις ανάγκες και συνδράμει, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, να νοσηλεύονται υπό τις καλύτερες συνθήκες, να στηρίζονται σε κάθε τους ανάγκη. Και στο έργο αυτό έχει σταθερή συμπαραστάτρια όλη του την οικογένεια… γνωρίσαμε τον κ. Τσιμά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ως άνθρωπο έμπιστο και σοφότατο και σήμερα του προσφέρουμε το ελάχιστο «ευχαριστώ», την Ανώτατη Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως υπενθύμιση ότι είναι μιμητής Ιησού Χριστού.

Τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της, προσευχόμαστε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Είθε να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή, που τόσες δυσκολίες μας κυκλώνουν…».

Η Εξόδιος Ακολουθία του Χαράλαμπου Τσιμά θα τελεστεί το Σάββατο 16/1, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων