08/04/2022 08/04/2022 Για νέα χρήση προορίζεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το παλιό Οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως στο Βόλο, που θα αποκατασταθεί με συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητροπόλεως. Όπως έχει συμφωνηθεί, το κτήριο θα ανακαινιστεί και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες σε αυτό. Το...
08 Απριλίου, 2022 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2022 - 21:03

Αποκαθίσταται και αλλάζει χρήση το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης Δημητριάδος

Διαδώστε:
Αποκαθίσταται και αλλάζει χρήση το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης Δημητριάδος

Για νέα χρήση προορίζεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το παλιό Οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως στο Βόλο, που θα αποκατασταθεί με συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όπως έχει συμφωνηθεί, το κτήριο θα ανακαινιστεί και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες σε αυτό.

Το Οικοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως δεν χρησιμοποιείται ως τέτοιο εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ δεν αξιοποιείται και κάπως αλλιώς.

Όπως φαίνεται, έφτασε η στιγμή που το Οικοτροφείο θα αλλάξει όψη και θα λειτουργήσει ξανά.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιθανότητα θα στεγαστούν εκεί οι δύο σχολές της Μητροπόλεως: αυτή της βυζαντινής μουσικής και αυτή της αγιογραφίας.

Η μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί και σύντομα θα βγει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο, που θα προβεί στην εκπόνηση των εργασιών.

«Ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε παραλάβει τα τεύχη δημοπράτησης από τη μητρόπολη, ενώ έχουμε προβεί και σε συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο στο κέντρο της πόλης» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η περιφέρεια από τις αρχές του 2019 έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για την αξιοποίηση του οικοτροφείου. «Τότε είχε αρχίσει η εκπόνηση μελέτης με σκοπό να γίνει οικοτροφείο, αλλά στην πορεία άλλαξε η μελέτη ως προς τη σκοπιμότητα λειτουργίας του κτιρίου. Τελικά εκεί θα στεγασθούν σχολές της Μητρόπολης, όπως είναι η αγιογραφία, η βυζαντινή μουσική. Μάλιστα για τον λόγο αυτό άλλαξε και ο προϋπολογισμός του οικοτροφείου» σημείωσε η κ. Κολυνδρίνη.

Οι δύο προαναφερθείσες σχολές της μητρόπολης, αγιογραφίας και βυζαντινής μουσικής, στεγάζονται η μεν πρώτη σε οίκημα κοντά στον Ιερό Ναό Ανάληψης, η δε δεύτερη στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ανάληψης.

Διαθέτουν πολλούς σπουδαστές και έχουν να παρουσιάσουν ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων