14/08/2021 14/08/2021 Στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” στην ΕΡΤ1, βρέθηκε το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Γιάννη Σκάλκου και Προκόπη Αγγελόπουλου, προκειμένου να μιλήσει για τη μεγάλη αυριανή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, είπε: “Είναι το οξυγόνο της ψυχής! Το έχουμε ανάγκη όλοι. Να αναπνεύσουμε πνευματικά, ψυχικά, να ξεκουραστούμε....
14 Αυγούστου, 2021 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 18:49

Δημητριάδος: «Αυτή τη στιγμή Τη νιώθουμε όλοι σαν αληθινή Μάνα»

Διαδώστε:
Δημητριάδος: «Αυτή τη στιγμή Τη νιώθουμε όλοι σαν αληθινή Μάνα»

Στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” στην ΕΡΤ1, βρέθηκε το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Γιάννη Σκάλκου και Προκόπη Αγγελόπουλου, προκειμένου να μιλήσει για τη μεγάλη αυριανή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, είπε: “Είναι το οξυγόνο της ψυχής! Το έχουμε ανάγκη όλοι. Να αναπνεύσουμε πνευματικά, ψυχικά, να ξεκουραστούμε. Και ίσως η Παναγιά μας δίνει πολλά παραδείγματα… το πρώτο είναι αυτό της ενότητας. Είναι σαν να μας λέει: “Κουράγιο παιδί μου, μπορείς να τα καταφέρεις και τώρα!”. Είναι η περίοδος που με λίγα λόγια πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Να πούμε σε όλους κουράγιο και δύναμη. Η Παναγιά είναι μαζί μας.”

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη θέση της Εκκλησίας στη ζωή των ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η Εκκλησία μας είναι η ενοποιός δύναμη! Δηλαδή αυτή τη στιγμή η ορθόδοξη πίστη μας, μας ενώνει.” Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, τόνισε: “Γιορτάζουμε όλοι μαζί την Παναγιά μας. Ξέρουμε ότι κάτι μας ενώνει και αντλούμε κουράγιο. Η Παναγιά μας έδειξε τι σημαίνει ζωντανή προσευχή, πώς μοιραζόμαστε τον πόνο και τη χαρά. Όλοι μαζί, προσευχόμαστε να μην ξανασυμβεί κάτι άλλο. Η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο και η ενότητά μας είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Η γιορτή της Παναγιάς, θα μας δώσει πολύ κουράγιο να αντιμετωπίσουμε και όσα τυχόν έρχονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων