03/08/2020 03/08/2020 Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τιμήθηκε, την Κυριακή 2/8, η επέτειος των 200 ετών από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Πηλίου. Εξ αφορμής της ιστορικής αυτής επετείου, μεταφέρθηκε στον Ναό και τέθηκε προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της «Μεγάλης Παναγιάς», προερχόμενη από την Ι. Μητρόπολη Θηβών...
03 Αυγούστου, 2020 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 11:15

Διακόσια χρόνια ιστορίας για τον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Πηλίου

Διαδώστε:
Διακόσια χρόνια ιστορίας για τον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Πηλίου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τιμήθηκε, την Κυριακή 2/8, η επέτειος των 200 ετών από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Πηλίου. Εξ αφορμής της ιστορικής αυτής επετείου, μεταφέρθηκε στον Ναό και τέθηκε προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της «Μεγάλης Παναγιάς», προερχόμενη από την Ι. Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ναού π. Στέφανο Κολυνδρίνη. Στην ομιλία του τόνισε ότι το οφίκιο αυτό θυμίζει «ότι οφείλουμε να παραμένουμε πάντοτε διάκονοι του λαού του Θεού». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την φιλοτιμία και ανιδιοτέλεια του π. Στεφάνου, όσο και την αγάπη, με την οποία επιτελεί τα καθήκοντά του.

Κατά μία ιστορική εκδοχή, ο Ναός χτίστηκε από Ηπειρώτες μαστόρους, σε σημείο όπου, πριν δημιουργηθεί το χωριό, λειτουργούσε Μοναστήρι. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Ναός χτίστηκε με χρήματα Ελλήνων, που ζούσαν και εργάζονταν στην Καππαδοκία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων