21/11/2021 21/11/2021 Τα εγκαίνια του νεόδμητου και περικαλέστατου Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας τέλεσε το Σάββατο 20/11 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και ενορίτες της γύρω περιοχής. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία και...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 18:33

Δημητριάδος: «Η καμπάνα μάς καλεί στο κοινό μας σπίτι»

Διαδώστε:
Δημητριάδος: «Η καμπάνα μάς καλεί στο κοινό μας σπίτι»

Τα εγκαίνια του νεόδμητου και περικαλέστατου Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας τέλεσε το Σάββατο 20/11 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και ενορίτες της γύρω περιοχής.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία και στον συμβολισμό της καμπάνας στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση:

«Η καμπάνα μάς καλεί στο κοινό μας σπίτι, που είναι ο Ναός, μάς καλεί προς εκκλησιασμό και κοινή προσευχή, θυμίζει διαρκώς ότι η Εκκλησία είναι ανοικτή για όλους και προσεύχεται αδιαλείπτως για την σωτηρία των ανθρώπων». Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε, επίσης, ότι «παρά τις ποικίλες δυσκολίες της εποχής μας, κατά την οποία με δυσκολία πραγματοποιούνται μεγάλα έργα, η πίστη μας στον Θεό, η ενότητα και η αλληλεγγύη μας μπορούν να επιτελούν θαύματα, να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα, όπως συμβαίνει και με το νέο Κωδωνοστάσιο της Ευαγγελιστρίας, που αποτελεί, πλέον, στολίδι της γύρω περιοχής».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ιωάννη Καμακά και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλους όσοι, ποικιλοτρόπως, συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του νέου Κωδωνοστασίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων