04/10/2023 04/10/2023 Πραγματοποιήθηκαν στην πολύπαθη Μαγνησία, αν και αναβλήθηκαν δύο φορές, οι αγιασμοί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, βρέθηκε σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας, προσκεκλημένος της εκπαιδευτικής κοινότητας και τον τοπικών αρχών. Επισκέφθηκε διαδοχικά, το Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», το 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας καθώς και...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 14:12

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Δεν θα αποκάμουμε! Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!”

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Δεν θα αποκάμουμε! Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!”

Πραγματοποιήθηκαν στην πολύπαθη Μαγνησία, αν και αναβλήθηκαν δύο φορές, οι αγιασμοί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, βρέθηκε σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας, προσκεκλημένος της εκπαιδευτικής κοινότητας και τον τοπικών αρχών.

Επισκέφθηκε διαδοχικά, το Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», το 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας καθώς και στην περιοχή του Αλμυρού, όπου τέλεσε τους επίσημους Αγιασμούς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, στο 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού και στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ακόμη τέλεσε τα εγκαίνια λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Παρόντες ήταν όλοι οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Τέας, ο πρ. Δήμαρχος κ. Εσερίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Ντιζές, ο Διοικητής του ΑΤ Αλμυρού κ. Σκορδάς. Παρόντες βέβαια στους επίσημους αγιασμούς και οι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, εξήραν και επαίνεσαν την Τοπική μας Εκκλησία, που εδώ και χρόνια, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και τον διαρκή αγώνα των κατά τόπους υπευθύνων εντεταλμένων εφημερίων ιερέων ανά σχολική μονάδα, συνεχίζουν να στηρίζουν ποικιλοτρόπως τους μαθητές που βρίσκονται σε ανάγκη, παρέχοντας καθημερινά το ελάχιστο πρωινό κολατσιό.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε προς τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, τους δασκάλους και καθηγητές αλλά και προς τους γονείς που παρευρέθηκαν: “Μέσα από τις δυσκολίες, αναδεικνύονται αρετές. Πολλοί άνθρωποι έσπευσαν και συνέδραμαν όσους βρέθηκαν στην απόλυτη ανάγκη, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας”. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: “Η ορθόδοξη πίστη μας είναι η ενοποιός μας δύναμη. Με όσα περάσαμε, αντιλαμβανόμαστε ότι μιά καταστροφική εμπειρία, μπορεί να γίνει αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Θα συνεχίσουμε να διακονούμε τον ελάχιστο αδελφό μας. Με τη χάρη του Θεού, δεν θα αποκάμουμε! Σας καλώ όλους να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων