15/09/2023 15/09/2023 Η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γερασίμου του Νέου εορτάστηκε και φέτος ιεροπρεπώς στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος, λόγω της μεγάλης καταστροφής, καθώς διανύουμε σταυρώσιμη περίοδο στον τόπο μας, ενώ...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 13:25

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι καιρός να ταπεινωθούμε»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είναι καιρός να ταπεινωθούμε»

Η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γερασίμου του Νέου εορτάστηκε και φέτος ιεροπρεπώς στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι «ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος, λόγω της μεγάλης καταστροφής, καθώς διανύουμε σταυρώσιμη περίοδο στον τόπο μας, ενώ κανείς δεν έμεινε ανεπηρέαστος από την συμφορά. Δεν περιμέναμε ποτέ να βιώσουμε μια τέτοια κατάσταση στην εποχή μας, που καυχάται για τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Έρχεται, όμως, ένα φυσικό φαινόμενο να διαψεύσει την σιγουριά μας και να μας φέρει σε ταπείνωση, για να ζητήσουμε το έλεος του Θεού και να συνεχίσουμε την ζωή μας…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ύπαρξη των πειρασμών και των πτώσεων στην ζωή μας, «αλλά, αν ο άνθρωπος ακολουθήσει την πορεία της ταπεινής αγάπης και υψώσει το βλέμμα στον Σταυρό του Χριστού, τότε βλέπει τα χέρια που υψώνονται, τον αγκαλιάζουν και τον συγχωρούν. Αν είναι ταπεινός σαν τον Ληστή, θα βιώσει την σωτηρία και τον Παράδεισο. Αν είναι προδότης, σαν τον Ιούδα, θα απελπιστεί και θα καταστραφεί. Είναι καιρός να ταπεινωθούμε, να νιώσουμε ότι δεν είμαστε οι κύριοι της γης, αλλά οι διαχειριστές της κτίσης. Όμως, ο υπερφίαλος και άπληστος άνθρωπος κακοποίησε την γη και δημιούργησε την κλιματική κρίση, με τραγικές συνέπειες. Δεν πρέπει, όμως, να χάσουμε το κουράγιο μας, αλλά να κατανοήσουμε την παιδαγωγία του Θεού, μέσα στην οποία μετριέται η πίστη και ενότητά μας, η ελπίδα μας στην ανάσταση».

Ο Σεβασμιώτατος, ακόμα μία φορά, ευχαρίστησε τους Ιερείς για τον ακάματο και καθημερινό αγώνα τους για να σταθούν στους εμπερίστατους αδελφούς μας. «Κάνουμε, ό,τι μπορούμε, όπως και άλλοι φορείς και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ν’ αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων