11/02/2024 11/02/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου λειτούργησε την Κυριακή ΙΣΤ’ Ματθαίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Παραβολής των ταλάντων, επισημαίνοντας ότι ο Θεός μάς δίδει αυτό που έχει, τα δικά Του χαρίσματα, επιμερίζοντάς τα, κατά την δύναμη του καθενός: «Είναι πράξη εμπιστοσύνης,...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2024 - 16:46

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η αγάπη θέλει τόλμη, πίστη και εμπιστοσύνη»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η αγάπη θέλει τόλμη, πίστη και εμπιστοσύνη»

Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου λειτούργησε την Κυριακή ΙΣΤ’ Ματθαίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Παραβολής των ταλάντων, επισημαίνοντας ότι ο Θεός μάς δίδει αυτό που έχει, τα δικά Του χαρίσματα, επιμερίζοντάς τα, κατά την δύναμη του καθενός: «Είναι πράξη εμπιστοσύνης, εκ μέρους Του, γιατί ο Θεός μάς αγαπά. Μάς δίδει το χάρισμα της πίστεως ή του καλού λόγου ή της προσφοράς και της θυσίας. Ο καθένας μας έχει τα τάλαντά του».

Στην συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον επιμερισμό των χαρισμάτων του Θεού μέσα στις ενορίες: «Κάθε ενορία έχει το χάρισμα ή τα χαρίσματα που διακρίνουν τον Ιερέα ή τους Ιερείς της, το φιλακόλουθο πνεύμα, την προσφορά και την φιλανθρωπία, την ευχέρεια της επικοινωνίας με τους νέους κ.λπ. Κατά το χάρισμα του καθενός, διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και ο τρόπος ζωής μιας ολόκληρης ενορίας ή ενός Μοναστηριού ή του κάθε χριστιανικού σπιτιού. Όλα εξαρτώνται από την χρήση των χαρισμάτων. Αλίμονο, όμως, αν υπάρξουν ενορίες, μοναστήρια ή χριστιανικές οικίες που δεν διακρίνονται για τα δικά τους χαρίσματα, για το δικό τους άρωμα της παρουσίας του Θεού, αλλά θάβουν τα τάλαντα και, δυστυχώς, υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει και σε προσωπικό επίπεδο, όταν φοβόμαστε τον Θεό και Τον θεωρούμε άδικο, γι’ αυτό, κρύβουμε τα τάλαντα. Όμως, η αγάπη θέλει τόλμη, θέλει πίστη και εμπιστοσύνη, ώστε το ελάχιστο χάρισμα να ευλογηθεί και πολλαπλασιαστεί».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο καθένας μας έχει τα χαρίσματά του, «που πρέπει να ανακαλύψουμε. Υπάρχουν εκείνοι που μπορούν να αφιερώνουν όλη την ζωή τους στον Θεό. Αυτοί είναι οι Άγιοί μας. Όσοι θέλουμε να βαδίσουμε στα βήματά τους, με τα χαρίσματά μας να αντιπροσφέρουμε στον Θεό και στους ανθρώπους την προσφορά, την προσευχή και την θυσία. Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν τον πόνο, ακόμα και την παραλυσία, όμως δεν απελπίζονται. Μεταβάλλουν την δυσκολία τους σε χάρισμα και τόλμη και γίνονται παρηγορητές των υπολοίπων, προσφέροντας πολλά περισσότερα από τους υγιείς. Αυτό συμβαίνει, γιατί έκαναν τον σταυρό τους χάρισμα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γεδεών Γαλάνη για την μέχρι σήμερα διακονία του στην ενορία και συνεχάρη τον διάδοχό του Πρωτ. Απόστολο Ντόκο, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής, στην διοίκηση και στην ιεραποστολή, ευχόμενος πλούσια την ευλογία του Θεού στα νέα του καθήκοντα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων