07/04/2024 07/04/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε σήμερα, Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. «Σε μια εποχή που η βία έχει εισέλθει στα σπίτια και στα σχολεία μας. Η απάντηση στο φαινόμενο αυτό είναι η Χριστιανική οικογένεια», είπε μεταξύ αλλων ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία...
07 Απριλίου, 2024 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 15:41

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η απάντηση στην βία είναι οι Χριστιανικές οικογένειες» – Χειροθεσία νέου Αναγνώστη στον Άγιο Κωνσταντίνο

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η απάντηση στην βία είναι οι Χριστιανικές οικογένειες» – Χειροθεσία νέου Αναγνώστη στον Άγιο Κωνσταντίνο

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε σήμερα, Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. «Σε μια εποχή που η βία έχει εισέλθει στα σπίτια και στα σχολεία μας. Η απάντηση στο φαινόμενο αυτό είναι η Χριστιανική οικογένεια», είπε μεταξύ αλλων ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του. 

Στο τέλος του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή της Α΄ Λυκείου Δημήτριο Τσαλάρη, ο οποίος διακονεί στον Ναό και είναι μέλος της χορείας των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος εξήρε την διάθεση αυτών των παιδιών να διακονούν την Θεία Λατρεία και τον Επίσκοπο, αλλά και την εμπιστοσύνη των γονέων τους προς την Εκκλησία μας. Αναγνώρισε την πληθώρα των ιερατικών κλίσεων στην εποχή μας, και δόξασε τον Θεό γι’ αυτό, «μάλιστα», όπως τόνισε, «σε μια εποχή που η βία έχει εισέλθει στα σπίτια και στα σχολεία μας. Η απάντηση στο φαινόμενο αυτό είναι η Χριστιανική οικογένεια. Όλα από την οικογένεια ξεκινούν. Δυστυχώς, διασαλεύσαμε τα θεμέλιά της, απαξιώνουμε την ιερότητά της, με συνέπειες τραγικές. Όμως, παιδιά, όπως ο νέος Αναγνώστης, που προέρχονται από Χριστιανικές οικογένειες, αντιστέκονται, παγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα και γίνονται η ελπίδα μας για το μέλλον».

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναγνώστηκε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για τις Ιερατικές Κλίσεις. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τους δωρητές, που συνέβαλαν στην αποκατάσταση των υλικών ζηλιών που υπέστη ο Ναός, κατά την διάρκεια της διπλής κακοκαιρίας του περασμένου Σεπτεμβρίου, για τις οποίες μίλησε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος. Οι αξιέπαινοι δωρητές ήταν η Χαλυβουργία Βόλου και μεμονωμένα πρόσωπα, που με μικρότερα ποσά, συνέβαλαν στην διενέργεια των απαραίτητων εργασιών.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δωρητές, τους απένειμε τις σχετικές τιμητικές διακρίσεις και τόνισε πόση σημασία έχει η συνένωση των δυνάμεων για την αντιμετώπιση ανάλογων κρίσεων, ενώ επανέλαβε την μεγάλη προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους, μετά την καταστροφή.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος απηύθυνε πρόσκληση προς όλους εκείνους που έχουν τις προϋποθέσεις να ιερωθούν, ακόμα και σε ώριμη ηλικία, να το πράξουν, όπως συνέβη, μέχρι σήμερα, με πολλούς εθελοντές – αμίσθους Κληρικούς μας, για να παραμένουν τα Θυσιαστήρια ενεργά και να ποιμαίνεται επαρκώς ο λαός του Θεού.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων