24/05/2021 24/05/2021 Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που έπεσαν θύματα της πολιτικής της εθνοκάθαρσης, που έθεσε σε εφαρμογή το κίνημα των Νεοτούρκων υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ, τέλεσε την Κυριακή 23/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξ’ αφορμής της σχετικής επετείου. Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του...
24 Μαΐου, 2021 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 12:39

«Η θυσία των Ποντίων αδελφών μας περιμένει την δικαίωσή της»

Διαδώστε:
«Η θυσία των Ποντίων αδελφών μας περιμένει την δικαίωσή της»

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που έπεσαν θύματα της πολιτικής της εθνοκάθαρσης, που έθεσε σε εφαρμογή το κίνημα των Νεοτούρκων υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ, τέλεσε την Κυριακή 23/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξ’ αφορμής της σχετικής επετείου.

Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Ιωνία, την διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και των στρατιωτικών Αρχών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ποντίων κ. Κων/νος Περκουλίδης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απανταχού Έλληνες, διεκδικώντας δυναμικά την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, που αφορά στην διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι Πόντιοι αδελφοί μας, με επικεφαλής τους τους μαρτυρικούς Ποιμένες τους, έγιναν θυσία στα άνομα σχέδια των Νεοτούρκων, όπως συνέβη προ αυτών με τους Αρμενικούς πληθυσμούς της Ανατολίας. Η θυσία τους περιμένει την δικαίωσή της. Διακηρύττουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ιστορική αλήθεια ελευθερώνει, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, διαμορφώνει σχέσεις υγιούς και ασφαλούς γειτονίας, επουλώνει τις πληγές και δικαιώνει τις ψυχές. Η Εκκλησία μας, χωρίς περιστροφές, εργάζεται και θα το πράττει πάντα για την προάσπιση των εθνικών μας Δικαίων και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων