26/10/2023 26/10/2023 Η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου τον πλαισίωσαν οι Κληρικοί της εκεί επαρχίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 13:37

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου τον πλαισίωσαν οι Κληρικοί της εκεί επαρχίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη και πλήθους ευλαβούς λαού. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστη τον μαθητή Β΄ Λυκείου Στέργιο – Στυλιανό Τσαντίδη.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, όπου τον πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί μας, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νεκταρίου Μαρμαρά, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου, ο οποίος είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος master της ιδίας Σχολής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο νέος Κληρικός εισέρχεται σε ένα στάδιο αγώνος απέναντι στον παραλογισμό του σύγχρονου κόσμου, όπου δεν θα είναι μόνος, αλλά θα έχει συμπαραστάτες του τους πνευματικούς του Πατέρες και όλη την Εκκλησιαστική Κοινότητα. Αναφέρθηκε στην πορεία του νέου Διακόνου στην Τοπική μας Εκκλησία, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια πίστεως και εκκλησιαστικής ζωής, «που όπως και πολλές άλλες, αποτελούν τον ζωντανό πυρήνα μιας ζωντανής Εκκλησίας».

Μίλησε για την παρουσία του στην χορεία των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων και την προσφορά του στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας. Χαιρέτησε την ωριμότητα της ηλικίας, την πορεία του στην τοπική κοινωνία, την δημιουργία δικής του οικογένειας, μαζί με την εκλεκτή του σύζυγο: «Αυτή η οικογένεια θα είναι, πλέον, μια μαρτυρία, γιατί έχουμε ανάγκη από οικογένειες με πνεύμα Θεού, αφού, στις μέρες μας κινδυνεύει ο θεσμός της οικογένειας στην πατρίδα μας. Αλίμονο, την ώρα που όλα γκρεμίζονται γύρω μας, από την βία και τον πόλεμο, στην πατρίδα μας βαλθήκαμε ν’ αλλάξουμε το κύτταρο της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Όμως, θα παραμείνουμε σταθεροί. Ο αγώνας μας δεν θα πάει χαμένος».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νέο Διάκονο να διακονήσει την ενότητα των πιστών με τον Χριστό και μεταξύ μας, την ζωντανή Ελληνορθόδοξη οικογένεια, τον κάθε άνθρωπο, ως ζωντανή εικόνα του Θεού.

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Νεκταρίου θα τελεστεί την Κυριακή 29/10, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων