06/01/2024 06/01/2024 Την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εόρτασε, με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, σήμερα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών. Στην συνέχεια, τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, παρουσία των...
06 Ιανουαρίου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 16:55

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κρατείστε μέσα σας το φως του Χριστού» – Τα Θεοφάνεια στον Βόλο

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κρατείστε μέσα σας το φως του Χριστού» – Τα Θεοφάνεια στον Βόλο

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εόρτασε, με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, σήμερα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Στην συνέχεια, τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, παρουσία των Υφυπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Ζέτας Μακρή και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Δημητρίου Κουρέτα, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κ. Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και των επικεφαλής των Λιμενικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Βαπτίσεως του Κυρίου και του Τιμίου Σταυρού, υπό τους ήχους της περίφημης Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατάληξη την παραλία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, από ειδικώς ευπρεπισμένου για την περίσταση πλοίου. Στην θάλασσα βούτηξαν δεκατρείς (13) κολυμβητές, οι οποίοι τήρησαν την παράδοση και έλαβαν την ευλογία του Σταυρού και του Σεβασμιωτάτου.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον λαό μας, «που στέκεται εδραίος στην Ορθόδοξη πίστη του, που είναι ακριβό στοιχείο της ταυτότητας του κάθε Έλληνα. Θαυμάζω τον λαό μας, που μένει σταθερός στις αξίες και στις αρχές του, χωρίς αυτό να του στερεί την δυνατότητα να είναι προοδευτικός. Ευχαριστώ και θαυμάζω τον λαό της Θεσσαλίας, που αγαπάμε, γιατί ξέρει ν’ ανασταίνεται και πάλι, παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Ευχαριστώ και θαυμάζω τον λαό της πανέμορφης Μαγνησίας, που όλοι θέλουν να επισκεφθούν και επισκέφθηκαν και αυτή την χρονιά, παρά τις αντιξοότητες. Ευχαριστώ τους κατοίκους του Βόλου, της πιο όμορφης πόλης του κόσμου, όπου και πάλι αποδείχθηκε ότι, η εργατικότητα, η ενότητα, η αγάπη φέρνουν αποτελέσματα και παρά τα όσα υποστήκαμε, λόγω της κλιματικής αλλαγής, είμαστε όλοι εδώ και σας καμαρώνω όλους. Και σ΄ εκείνους που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν ευθύνες διοίκησης εύχομαι καλή δύναμη. Η Θεσσαλία έχει ανάγκη από ενότητα. Με την πίστη ως ενοποιό δύναμη δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Κρατήστε το φως του Χριστού που σήμερα λάβατε και μεταλαμπαδέψτε το στα παιδιά μας, για να απαλλαγούν από κάθε βία, να γνωρίσουν τί σημαίνει ειρηνική συνύπαρξη, ν’ αγαπάς ειλικρινά τον συνάνθρωπό σου και κανέναν να μην διακρίνεις…. Ας δοξάζουμε τον Θεό, που ζούμε ειρηνικά, όλα αυτά τα χρόνια, παρ’ όλες τις δυσκολίες. Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά μας. Ευχόμαστε το φως να λάμψει στους νόες όσων έχουν τις ευθύνες. Πονάει η ψυχή μας για τα θύματα του πολέμου και κυρίως τα αθώα παιδιά . Γι’ αυτό, δώστε στα παιδιά τον Χριστό, κρατήστε την ενότητα στην οικογένειά σας».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Σώματος, παρουσία των Αρχών και του ένστολου και πολιτικού προσωπικού.

 

 

     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων