27/10/2023 27/10/2023 Τον προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Νέστορα εόρτασαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Τοπικής Εκκλησίας, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες, ανά ενορία, συνοδευόμενοι από τους Ιερείς Νεότητας, καθώς και...
27 Οκτωβρίου, 2023 - 10:09

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να ενώσουμε τις προσευχές μας για την ειρήνη του κόσμου»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να ενώσουμε τις προσευχές μας για την ειρήνη του κόσμου»

Τον προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Νέστορα εόρτασαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Τοπικής Εκκλησίας, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες, ανά ενορία, συνοδευόμενοι από τους Ιερείς Νεότητας, καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της περίφημης φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη.

Ο Θεός να φωτίσει τους ηγέτες του κόσμου

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε τους νέους της Τοπικής Εκκλησίας «το μέλλον της πατρίδας και της Εκκλησίας».

Ευχαρίστησε τον π. Νικηφόρο και την φιλαρμονική της ενορίας του, που επί σειρά ετών πλαισιώνουν τον εορτασμό του Αγίου Νέστορος. Αναφέρθηκε στις περιπέτειες που δοκίμασε ο τόπος μας το τελευταίο διάστημα, «που είναι δοκιμασίες για να σφυρηλατείται η ενότητά μας, για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα μας και για να γνωρίζουμε πως, όσο κι αν προοδεύσαμε στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τελικά, κάποιος Άλλος έχει τον λόγο. Να ενώσουμε τις προσευχές μας για την ειρήνη του κόσμου. Την στιγμή που εμείς με ειρηνικό τρόπο λατρεύουμε τον Θεό και τιμούμε τους Αγίους μας, πολύ κοντά μας άμαχοι συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χάνουν την ζωή τους σε έναν αχρείαστο πόλεμο. Ας φωτίσει ο Θεός τους ηγέτες του κόσμου να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, γιατί αν χάσουμε τον δρόμο του Θεού, οι άνθρωποι λοξοδρομούμε και η βία κυριαρχεί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων