17/01/2024 17/01/2024 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς της επαρχίας Αγιάς και πλήθος ευλαβών Χριστιανών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους σήμερα εορταζομένους Αγίους, Αντώνιο τον Μέγα, Αντώνιο τον Νέο, τον Νεομάρτυρα Γεώργιο των Ιωαννίνων και τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο, επισημαίνοντας ότι «στα πρόσωπά τους...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 14:14

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός μας αντιστέκεται» – Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός μας αντιστέκεται» – Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς της επαρχίας Αγιάς και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους σήμερα εορταζομένους Αγίους, Αντώνιο τον Μέγα, Αντώνιο τον Νέο, τον Νεομάρτυρα Γεώργιο των Ιωαννίνων και τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο, επισημαίνοντας ότι

«στα πρόσωπά τους επαληθεύεται η διαχρονικότητα της Εκκλησίας και της Αγιότητας, η απλανής πορεία της Ορθόδοξης πίστης και Παράδοσης, που συνιστά ακριβό προνόμιο και ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, που, όσο κι αν αμφισβητείται από κάποιους, διέσωσε το Γένος και έγινε η αιτία και η αφορμή για την ελευθερία της πατρίδας.

Αυτό που μας ξεχωρίζει σήμερα ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης είναι η Ορθόδοξη πίστη και η ελληνική γλώσσα, που κρατάμε ως διαμάντια, που παραλάβαμε από τους πατέρες μας. Το ερώτημα είναι, τί Ελλάδα θα παραδώσουμε; Απορώ, τούτο τον καιρό με κάποιους που ξαφνιάζονται γιατί ο λαός μας αντιστέκεται, με οριζόντιο τρόπο, μακριά από κόμματα και ιδεολογίες, αισθανόμενος ότι κάτι πρόκειται να παραβιαστεί.

Στο πλαίσιο της αγωνίας να μην υστερήσουμε στον εκσυγχρονισμό, στις νέες ιδέες και πρακτικές που για άλλους λαούς θεωρούνται δεδομένες, ο λαός μας λέει «ΟΧΙ», αντιστέκεται και θέλει να κρατήσει ζωντανά το κύτταρο της κοινωνίας, που λέγεται οικογένεια, την ιερότητα του Γάμου, την αληθινή αγάπη, μέσα στην οποία γεννιούνται τα παιδιά από έναν άνδρα και μία γυναίκα. Αυτή, άλλωστε, είναι η πανανθρώπινη εμπειρία, τί σημαίνει ένωση του άνδρα και της γυναίκας, για να προκύψει ο άνθρωπος και, μέσα από την αγάπη, να γίνουν συνδημιουργοί του Θεού, συνεχίζοντας την ζωή πάνω στην γη. Γιατί, άραγε, ξαφνιάζονται κάποιοι για την αντίσταση του λαού μας; Ο λαός μας θέλει να παραμείνει ενωμένος και αλίμονο σε όποιον τον διχάσει».

Αυθεντική Ελληνική οικογένεια με μάνα και πατέρα

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σε αυτή την δύσκολη και ανατρεπτική εποχή, εδώ στον τόπο σας ανοίξατε Μοναστήρια, με νέους και νέες, που λειτουργούν ως θερμόμετρο και μαρτυρούν την Ορθόδοξη πίστη. Αναδεικνύονται νέοι Κληρικοί, που εισέρχονται, χωρίς την κρατική οικονομική εξασφάλιση, στην Ιερωσύνη, για να συνεχίσει να λειτουργεί και το τελευταίο χωριό μας. Και ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το πιο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, το Δημογραφικό, την τραγική μείωση του πληθυσμού μας, άλλα μας απασχολούν, ως μη όφειλε. Κι όμως, ο λαός μας αγωνίζεται και αντιστέκεται, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Οι αγώνες δεν μετριούνται με τις νίκες ή τις ήττες, αλλά με την συνείδηση των ανθρώπων, με την προσήλωσή τους στις ρίζες, στην παράδοση, στην πίστη, στην γλώσσα, στην αυθεντική Ελληνική οικογένεια, με μάνα και πατέρα, γιατί αυτό είναι το αληθινό…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς και ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος των εορταζομένων Αγίων στους δρόμους της πόλης.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Αγιάς, παρουσία του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντωνίου Γκουντάρα, του Δημάρχου Ζαγοράς κ. Κώστα Καραγεωργίου, της Αντιπεριφερειάρχου Λαρίσης κ. Μαρίας Γαλιού, των μελλών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους δημοτών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «ο χώρος αυτός να ανήκει σε όλους τους πολίτες, μέσα στον οποίο θα εξυπηρετούνται όλοι, με μια Αυτοδιοίκηση που θα εργάζεται για την πρόοδο του τόπου, την ενότητα του λαού και το καλό της τοπικής Εκκλησίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων