28/01/2023 28/01/2023 Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη του αειμνήστου Ποιμενάρχου της και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, δέκα πέντε χρόνια μετά την εις Κύριον εκδημία του. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 14:22

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος έδωσε τα πάντα για την Εκκλησία και την Πατρίδα»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος έδωσε τα πάντα για την Εκκλησία και την Πατρίδα»

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη του αειμνήστου Ποιμενάρχου της και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, δέκα πέντε χρόνια μετά την εις Κύριον εκδημία του.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί μας και πλήθος λαού. Παρέστη δε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος σφράγισε την ζωή του, από τα πρώιμα νεανικά του χρόνια, όταν εντάχθηκε στην αδελφότητα της Παναγίας Χρυσοπηγής. «Ο σύνδεσμος μαζί του παραμένει διαρκής μέχρι και σήμερα, γιατί, τί κι αν λείπει από κοντά μας δέκα πέντε χρόνια; Είναι πάντοτε στην ψυχή, στον νου και στην καρδιά μας».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι ο Χριστόδουλος «ήταν χαριτωμένος άνθρωπος, είχε το χάρισμα να κάνει τους ανθρώπους να χαίρονται. Μας δίδαξε την αγάπη για την Θεία Λατρεία, διακρινόταν για τo τάλαντο της καλλιφωνίας και της αγάπης για την ψαλτική τέχνη. Μας δίδαξε ν’ αγαπούμε την Εκκλησία και να διακονούμε το ποιμαντικό και διοικητικό Της έργο.  Παρακολουθούσαμε και θαυμάζαμε το έργο του».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το σχέδιο του Θεού να τον καταστήσει διάδοχο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, προ είκοσι πέντε ετών: «Τα λόγια του παραμένουν βαθιά χαραγμένα μέσα μας, ν’ αγαπήσουμε τον λαό του Θεού που τόσο κι εκείνος αγάπησε και από το οποίο πληθωρικώς αγαπήθηκε. Αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του, όχι για να φθάσουμε το δικό του μεγαλείο, αλλά για να προσθέσουμε το μικρό μας λιθαράκι σε μια Τοπική Εκκλησία που κοσμήθηκε από εξαιρετικές προσωπικότητες, με μεγαλύτερη αυτή του Χριστοδούλου. Μας έμαθε ν’ αγαπούμε την Ελλάδα μας, ζούσε για την Ελλάδα, είχε βαπτιστεί στα νάματα του οικουμενικού Ελληνισμού, υπερασπίστηκε τα δίκαιά της με όλες του τις δυνάμεις. Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο τόσο εργατικό και παραγωγικό, που έδωσε τα πάντα για την Εκκλησία και την Πατρίδα. Είμαστε ευγνώμονες στην μνήμη του και δεν τον μνημονεύουμε από καθήκον, αλλά από αγάπη. Θα κρατήσουμε την μνήμη του ζωντανή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ευχή του σ’ αυτό το γεώργιο, που ο Θεός μας χάρισε».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο γεγονός της ελεύσεως του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ναό, προ είκοσι ετών ακριβώς. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν και στα πρόσωπα που συνέβαλαν προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα: «Έκτοτε ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται κοντά μας, ζωντανός ανάμεσά μας, διά του αγίου Λειψάνου του, προστάτης και πατέρας μας. Τέτοιου είδους γεγονότα χαροποιούν την ψυχή μας και δίνουν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Διαβάστε ακόμη: «Μη με λησμονήτε στις προσευχές σας»: Δεκαπέντε χρόνια από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων