26/12/2023 26/12/2023 Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, με την συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού. Τον Πανηγυρικό...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 17:26

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο νους μας στρέφεται στους εν πολέμω αδελφούς μας» – Χριστούγεννα στο Βόλο

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο νους μας στρέφεται στους εν πολέμω αδελφούς μας» – Χριστούγεννα στο Βόλο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, με την συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού. Τον Πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Αρχιμανδρίτη Δωρόθεος Νεοφύτου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους να δοξάσουμε τον Θεό, γιατί γιορτάζουμε και φέτος, τα Χριστούγεννα, με υγεία και ειρήνη.

«Όμως, ο νους μας στρέφεται στους αδελφούς μας που βρίσκονται εν πολέμω, εκεί που καταστρέφεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χάνονται ψυχές και σώματα και κυριαρχεί ο τρόμος, μεταξύ, μάλιστα, των αμάχων. Γι’ αυτό, να κρατήσουμε την ενότητά μας, να εντείνουμε τις προσευχές μας, ζητώντας από τον Νηπιάσαντα Κύριο να φέρει στις καρδιές των ανθρώπων την ειρήνη, να ακούσουμε το μήνυμά Του, γιατί είμαστε συχνά θύματα της ελευθερίας που Εκείνος μας δώρησε, όταν δεν την διαχειριζόμαστε σωστά και κυριαρχεί ο εγωισμός, ο εθνικισμός, η άκριτη επιθυμία για κατάκτηση».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον λαό, γιατί συνέβαλε ώστε να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη, συναντώντας τον Χριστό σε κάθε αναγκεμένο αδελφό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων