07/09/2023 07/09/2023 Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» περιέγραψε τα γεγονότα της τρομακτικής νεροποντής και πλημμύρας που έπληξαν την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, τα οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή» στην ιστορία της περιοχής. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Καλμούκο ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος είπε...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 13:29

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τηλεφώνησε για να μάθει τις εξελίξεις για τις πλημμύρες

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τηλεφώνησε για να μάθει τις εξελίξεις για τις πλημμύρες

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» περιέγραψε τα γεγονότα της τρομακτικής νεροποντής και πλημμύρας που έπληξαν την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, τα οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή» στην ιστορία της περιοχής.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Καλμούκο ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος είπε ότι για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενημερώθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. «Ο Πατριάρχης τηλεφώνησε για να μάθει τις εξελίξεις, ενδεικτικό ότι η Εκκλησία μας έχει ενότητα. Και η Σύνοδος σήμερα (σ.σ. χθες) τόνισε πως είναι στο πλευρό όλων των πληγέντων και νομίζω πως αυτό μας δίνει δύναμη», ανέφερε.

«Είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο το οποίο όπως ομολογούν και οι παλαιοί κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ζήσει ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια ένταση. Ηταν μία βροχόπτωση η οποία συνεχιζόταν σχεδόν επί τρεις ημέρες και νύχτες, με φοβερό όγκο νερού πράγμα που δημιούργησε φυσικά προβλήματα διότι όπως ξέρετε εμείς έχομε το Πήλιο, αυτό το ευλογημένο βουνό που όμως τα νερά που ερχόταν από εκεί δημιουργούσαν το αδιαχώρητο στα ποτάμια που υπάρχουν για να δέχονται τα νερά στο Βόλο με αποτέλεσμα κάποιο από αυτά να υπερχειλίσει και εκεί δημιουργήθηκαν τα προβλήματα. Δεν ήταν δυνατόν να αντέξει η γη όλο αυτό το νερό και ιδιαίτερα η πόλη και τα περίχωρα βέβαια όπως και η Αγριά και η ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο η Μαγνησία αλλά και η περιοχή της Λάρισας, όπως και στην περιοχή της Αγιάς δημιουργήθηκαν παρόμοια φαινόμενα όπου οι παραλίες δεν μπορούσαν να δεχθούν πολύ νερό. Όμως όλα επανορθώνονται είχαμε δύο μεμονωμένες απώλειες ανθρώπων που ήταν κάτι που δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει», δήλωσε.

Αναφορικά αν ναοί, Μονές ή άλλοι χώροι έχουν υποστεί ζημιές, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος είπε πως «δεν έχομε κάποια εκκλησιαστικά μνημεία ή χώρους που να έχουν υποστεί ιδιαίτερες ζημίες, απλώς πρέπει να επανέλθουν οι δρόμοι και να αποκατασταθούν σπίτια και υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων