18/11/2022 18/11/2022 “Ο πλούτος της καρδιάς του ανθρώπου είναι οι αρετές και μόνον αυτές μας συνοδεύουν εκεί”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε, για την Κυριακή Θ΄ Λουκά.  “Ο πλούσιος της παραβολής, είδε τα πλούτη του να αυξάνουν και ονειρεύτηκε καινούριες αποθήκες. Λησμόνησε όμως κάτι, το πλέον...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 9:20

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Ο πλούτος της καρδιάς του ανθρώπου είναι οι αρετές”

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Ο πλούτος της καρδιάς του ανθρώπου είναι οι αρετές”

“Ο πλούτος της καρδιάς του ανθρώπου είναι οι αρετές και μόνον αυτές μας συνοδεύουν εκεί”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στο σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε, για την Κυριακή Θ΄ Λουκά.

“Ο πλούσιος της παραβολής, είδε τα πλούτη του να αυξάνουν και ονειρεύτηκε καινούριες αποθήκες. Λησμόνησε όμως κάτι, το πλέον βέβαιο για τον κάθε άνθρωπο: την ώρα του θανάτου! Και ήρθε γι’αυτόν. Και βρέθηκε γυμνός, γιατί είχε υλικά αγαθά και πλούτη, αλλά δεν είχε πλούσια καρδιά. Ο πλούτος της καρδιάς του ανθρώπου είναι οι αρετές και μόνον αυτές μας συνοδεύουν εκεί. Τίποτα από τα υλικά δεν έρχεται μαζί μας. Έχουμε την τόλμη σήμερα να αναρωτηθούμε από αυτό που έκανα, από αυτά που κάνω, τι θα πάρω μαζί μου εκείνη την ώρα; Αν απαντήσουμε με ειλικρίνεια, τότε θα νοηματοδοτήσουμε το κάθε λεπτό και την κάθε μέρα της ζωής μας, για να αυξήσουμε τον πλούτο της καρδιάς μας, τις αρετές που ο Χριστός θέλει να έχουμε μαζί μας για να είμαστε στον Παράδεισο”, αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων