19/08/2022 19/08/2022 Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, της Κυριακής μετά την Εορτήν (Ι’ Ματθαίου) αναφέρει – μεταξύ άλλων ότι – «Ο Χριστός μας θέλει όλους κοντά Του. Έτσι μόνο μπορούμε να θεραπευθούμε». “φέρετέ μοι αὐτὸν ὧδε” (Μτ.ιζ΄,17) “Ο Χριστός μόλις έχει κατέλθει από το όρος Θαβώρ μετά τη Μεταμόρφωσή Του, με τους...
19 Αυγούστου, 2022 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 13:55

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Χριστός μας θέλει όλους κοντά Του. Έτσι μόνο μπορούμε να θεραπευθούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Χριστός μας θέλει όλους κοντά Του. Έτσι μόνο μπορούμε να θεραπευθούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, της Κυριακής μετά την Εορτήν (Ι’ Ματθαίου) αναφέρει – μεταξύ άλλων ότι – «Ο Χριστός μας θέλει όλους κοντά Του. Έτσι μόνο μπορούμε να θεραπευθούμε».

“φέρετέ μοι αὐτὸν ὧδε” (Μτ.ιζ΄,17)

“Ο Χριστός μόλις έχει κατέλθει από το όρος Θαβώρ μετά τη Μεταμόρφωσή Του, με τους τρεις Μαθητές και αντιμετωπίζει μια τραγική κατάσταση. Ένας πατέρας απελπισμένος ζητάει τη θεραπεία του παιδιού του από τους μαθητές. Αυτοί αδυνατούν και ο Χριστός μιλάει για την ολιγοπιστία και καλεί να του φέρουν το παιδί κοντά Του. Ο Χριστός μας θέλει όλους κοντά Του. Έτσι μόνο μπορούμε να θεραπευθούμε. Και ‘κοντά του’ σημαίνει εκκλησιαστικοποίηση της ζωής μας. Ο Χριστός είναι εδώ, στην Εκκλησία Του, μας περιμένει όλους. “Φέρετέ μοι αὐτὸν ὧδε” (Μτ.ιζ΄,17). Φέρτε τα παιδιά. Φέρτε τους οικείους, φέρτε ακόμη και τους εχθρούς. Πώς; Μα και η προσευχή είναι μιά μεγάλη δύναμη για όσους θέλουμε, να έρθουν κοντά στον Χριστό.”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιεράρχης. 

 

Δείτε το video του Μητροπολίτη Δημητριάδος:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων