30/10/2023 30/10/2023 Την επετειακή εκδήλωση την οποία οργάνωσαν οι ομάδες των Χαρούμενων Αγωνιστών και των Χελιδονιών, στην Αίθουσα της “Χριστιανικής Αγωγής” της ΓΕΧΑ Βόλου, τίμησε με την ευλογητή παρουσία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2023. “Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 8:24

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Πονάει η ψυχή μου που κάποιοι προσπαθούν να ευτελίσουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας στις μέρες μας

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Πονάει η ψυχή μου που κάποιοι προσπαθούν να ευτελίσουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας στις μέρες μας

Την επετειακή εκδήλωση την οποία οργάνωσαν οι ομάδες των Χαρούμενων Αγωνιστών και των Χελιδονιών, στην Αίθουσα της “Χριστιανικής Αγωγής” της ΓΕΧΑ Βόλου, τίμησε με την ευλογητή παρουσία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2023.

“Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και ενότητα στηρίζοντας παραδοσιακούς θεσμούς όπως η οικογένεια, την ιερότητα της οποίας θέλουν στις μέρες μας να ευτελίσουν κάποιοι. “Ειλικρινά πονάει η ψυχή μου”, είχε χαρακτηριστικά.

“Ξέρουμε ποιοι είμαστε”

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Έπος του 1940 και κυρίως στο πρόσωπο του «Λεωνίδα» του ’40, του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, του ηρωικού στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου.

Το πλούσιο πρόγραμμα ξεκίνησε με προσευχή, τραγούδια, ταμπλό χελιδονιών, απαγγελίες, επίκαιρη ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας, και υπεύθυνο του έργου σε Βόλο και Αλμυρό, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Πάμφιλο Κοιλιά. Στη συνέχεια, οι Χαρούμενοι Αγωνιστές, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, παρουσίασαν το θεατρικό σκετς: “Χαράλαμπος Κατσιμήτρος. Ο «Λεωνίδας» του 1940.”, αφιερωμένο στον μεγάλο ήρωα στρατηγό της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου.

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει τη μεγάλη αίθουσα της Χριστιανικής Αγωγής, επεσήμανε: «Ένα απ’τα συνεκτικά στοιχεία του έθνους μας εκείνη την εποχή, ήταν η ύπαρξη της οικογένειας, με ισχυρότατους δεσμούς, κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο όπλο των Ελλήνων εκείνη την εποχή. Και εν τέλει, και τα πρόσωπα. Αυτό που είδαμε από τα παιδιά, είναι η πραγματικότητα, μας μετέφεραν τους αυθεντικούς διαλόγους εκείνης της εποχής, δεν είναι κάτι της φαντασίας. Και βέβαια, κατέδειξαν τι σημαίνει, ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση. Σας είμαι ευγνώμων γιατί τονώνετε το θρησκευτικό συναίσθημα στα παιδιά μας, διδάσκετε την ορθοδοξία μας, δημιουργείτε την αληθινή αγάπη στην πατρίδα των ηρώων και των αγίων και ταυτόχρονα δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να διαδραματίσουν και να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους, ετοιμάζονται τα πρόσωπα του μέλλοντος. Γιατί αυτά τα παιδιά θα αναδειχθούν και θα μας διαδεχθούν. Κι αν ποτέ χρειαστεί, -σε οποιαδήποτε περίπτωση και όχι απαραίτητα σε πόλεμο- θα αναδείξουν τις αρετές που παίρνουν εδώ, ως χαρούμενοι αγωνιστές και αγωνίστριες. Δεν απελπιζόμαστε. Ξέρουμε ποιοι είμαστε».

Στήριξη στην οικογένεια

Και συνέχισε: «Σας συγχαίρω όλους από την καρδιά μου και σας ευλογώ. Για μένα είστε μεγάλη χαρά και ανακούφιση! Έχουμε ένα κοινό έργο να επιτελέσουμε στον τόπο μας. Οι μέρες είναι κρίσιμες και δύσκολες και γι’αυτά που συνέβησαν με τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, που όμως όλοι μαζί τα αντιμετωπίσαμε, αλλά και γενικότερα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας και σ΄όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο για την επόμενη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε κι εμείς, όπως τότε οι Έλληνες, σε ετοιμότητα. Ετοιμότητα με ενότητα. Με αγάπη στην Πατρίδα, με πίστη στον Χριστό και στην Ορθοδοξία μας και βεβαίως στηρίζοντας την οικογένεια, αυτόν ιερό θεσμό που κάποιοι θέλουν να τον ευτελίσουν στις μέρες μας και ειλικρινά πονάει η ψυχή μου. Θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Θα πρέπει το ΟΧΙ να είναι βίωμά μας! Σε ό,τι αντιστέκεται, σε ό,τι θέλει να επιβουλευτεί την πίστη μας, την Πατρίδα μας, την οικογένεια, τους θεσμούς μας, τα ιδανικά μας, τις αξίες μας. Κρατήστε αυτές τις δυνάμεις, κατηχήστε τα παιδιά, κρατήστε την ενότητα, προσεύχεστε για όλους μας, έχετε την ευλογία μου. Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων