29/04/2024 29/04/2024 Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Αγία και Μεγάλη Τρίτη.    Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος: “Ο Χριστός, ο Νυμφίος της Εκκλησίας, έρχεται σε ανύποπτη στιγμή. Έρχεται όταν κανείς δεν τον περιμένει, γιατί Αυτός καθορίζει τον χρόνο της συνάντησης μαζί Του. και...
29 Απριλίου, 2024 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 21:08

Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι η Αγία και Μεγάλη Τρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60” – Είναι η Αγία και Μεγάλη Τρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Αγία και Μεγάλη Τρίτη.

 


Διαβάστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος:

“Ο Χριστός, ο Νυμφίος της Εκκλησίας, έρχεται σε ανύποπτη στιγμή. Έρχεται όταν κανείς δεν τον περιμένει, γιατί Αυτός καθορίζει τον χρόνο της συνάντησης μαζί Του. και μαζί μας. Όμως η συνάντηση με κάθε αναγκεμένο, η συνάντηση με τον αδελφό που έχει ανάγκη, η συνάντηση με αυτόν που ζητάει τη συγχώρεσή μας, η συνάντηση με τον άλλον που είναι μιά ζωντανή εικόνα του Θεού, είναι κάθε φορά μιά συνάντηση με τον Χριστό. Όταν έχουμε τις συναντήσεις αυτές επάνω στη γη και γίνονται συναντήσεις αγάπης, συγχώρεσης, αλληλεγγύης, προσφοράς, θυσίας, τότε είναι σίγουρο ότι όταν θα έρθει ῾ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός᾽, η λαμπάδα θα είναι αναμμένη και θα μπορούμε να γευτούμε τη χαρά του Παραδείσου, γιατί αυτό περιμένει από μας: Να τον μιμηθούμε στην αγάπη. Να συγχωρέσουμε, όπως συγχώρεσε. Έλα αδελφέ μου, ετούτη η Μεγάλη Εβδομάδα μας περιμένει όλους για να φθάσουμε μέχρι την Ανάσταση, Αμήν.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων