10/08/2023 10/08/2023 Πανηγύρισε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου, στο ομώνυμο χωρίο του Πηλίου, χοροστάτησε χθες, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί ευλαβείς προσκυνητές. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για...
10 Αυγούστου, 2023 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2023 - 8:24

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Τα Μοναστήρια μας είναι ευλογία Θεού»

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Τα Μοναστήρια μας είναι ευλογία Θεού»

Πανηγύρισε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου, στο ομώνυμο χωρίο του Πηλίου, χοροστάτησε χθες, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί ευλαβείς προσκυνητές.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ιστορικής αυτής Μονής και για το γεγονός ότι η Αδελφότητα κρατά ζωντανή την κανδήλα της προσευχής, φροντίζει για την αναπαλαίωση της Μονής, με την βοήθεια και την αγάπη των ανθρώπων. Μίλησε για την άνθιση των Μοναστηριών στην Μητρόπολή μας, τα τελευταία χρόνια, εις τρόπον ώστε να περιστοιχίζεται από Μοναστήρια, από την επαρχία του Αλμυρού, στην επαρχία της Αγιάς και στο Πήλιο: «όλα αυτά είναι ευλογία Θεού», παρατήρησε, «είναι οι ασάλευτοι πύργοι, οι ακτινοβόλοι φάροι, όπου οι προσκυνητές βρίσκουν την ησυχία, την προσευχή, την ευλογία της παρουσίας των Μοναχών και των Μοναζουσών, που παρηγορούν τους ανθρώπους».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, ακολούθως, στην ζωή και στο μαρτύριο του Αγίου Αρχιδιακόνου Λαυρεντίου και πήρε αφορμή για να δοξάσει τον Θεό για τους κατά καιρούς Αρχιδιακόνους του, η διακονία των οποίων δίπλα του υπήρξε και είναι καθοριστική, στο έργο της Λατρείας και της Ιεραποστολής. «Ευθύνη μου είναι η ενότητα», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «έργο που δεν είναι πάντοτε εύκολο, αλλά επιτυγχάνεται με την βοήθεια του Θεού… Στην Εκκλησία μας όλα είναι ψηφίδες. Δεν είμαστε ίδιοι και όμοιοι. Όλοι μαζί συγκροτούμε το Σώμα του Χριστού και προσευχόμαστε για όλους και γι’ αυτούς που είναι απέναντι, γιατί ο Χριστός ήρθε για όλους, όλοι είναι δημιουργήματά Του κι εμείς έχουμε την ευθύνη να πορευτούμε μέσα από την Ορθόδοξη πίστη μας και να καλέσουμε και τους άλλους. Ο Θεός, όμως, θα κρίνει, όχι εμείς. Καλούμε όλους σε προσευχή, για να έχουν ειρήνη, ευκαιρίες πίστης και σωτηρίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων