19/09/2022 19/09/2022 Σε μια συμβολική αλλά ταυτόχρονη και ουσιαστική κίνηση στο πλαίσιο του περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος προχώρησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ανακοινώνοντας ότι μειώνει το φωτισμό στους ναούς της αρμοδιότητάς του κατά τη διάρκεια των ακολουθιών στις εκκλησίες. «Αποφασίσαμε να μειώσουμε τον φωτισμό στους ναούς όταν έχουμε ακολουθίες. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα αλλά να κάνουμε...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:48

Δημητριάδος: “Μπορούμε να τελέσουμε τις λειτουργίες και με ελάχιστο φωτισμό”

Διαδώστε:
Δημητριάδος: “Μπορούμε να τελέσουμε τις λειτουργίες και με ελάχιστο φωτισμό”

Σε μια συμβολική αλλά ταυτόχρονη και ουσιαστική κίνηση στο πλαίσιο του περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος προχώρησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ανακοινώνοντας ότι μειώνει το φωτισμό στους ναούς της αρμοδιότητάς του κατά τη διάρκεια των ακολουθιών στις εκκλησίες.

«Αποφασίσαμε να μειώσουμε τον φωτισμό στους ναούς όταν έχουμε ακολουθίες. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα αλλά να κάνουμε και κάτι ουσιαστικό» δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Σεβασμιώτατος.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Κίνητρα για την μείωση της κατανάλωσης με κλιμακωτή επιδότηση

Συμμετέχοντας και αυτός στην εθνική προσπάθεια για τη μείωση της ενέργειας τον προσεχή χειμώνα αποκάλυψε ότι πρότεινε να μειωθεί στο ελάχιστο ο φωτισμός στους ναούς όταν υπάρχουν οι ακολουθίες.

Ενεργειακή κρίση: Μείωση κατανάλωσης κατά 10% στο Δημόσιο – Τα κίνητρα και οι ποινές

«Μπορούμε να τελέσουμε τις λειτουργίες και με ελάχιστο φωτισμό. Με αυτόν τον τρόπο οικονομούμε τα πράγματα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι «δεν χάνεται η Χάρις του Θεού επειδή θα μειώσουμε το ηλεκτρικό φως στους ναούς μας».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: 

Σβήνουν οι πολυέλαιοι στην Ι.Μ. Δημητριάδος για εξοικονόμηση ενέργειας

Συμβολική κίνηση εξοικονόμησης ενέργειας στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων