20/09/2022 20/09/2022 Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε την Δευτέρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών λειτουργών της επαρχίας. Πρόκειται για μία ευλογημένη παράδοση, που λειτουργεί στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, διακόπηκε μόνο την διετία της πανδημίας και επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις συνεργασίας και...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 11:25

Δημητριάδος σε Εκπαιδευτικούς: Πέρα από τις γνώσεις, θα κληθείτε να θεραπεύσετε και ψυχικά τραύματα

Διαδώστε:
Δημητριάδος σε Εκπαιδευτικούς: Πέρα από τις γνώσεις, θα κληθείτε να θεραπεύσετε και ψυχικά τραύματα

Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε την Δευτέρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών λειτουργών της επαρχίας.

Πρόκειται για μία ευλογημένη παράδοση, που λειτουργεί στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, διακόπηκε μόνο την διετία της πανδημίας και επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Τοπικής μας Εκκλησίας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μητροπολιτικός Ναός κατακλύστηκε από πλήθος εκπαιδευτικών, με επικεφαλής τους Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γεώργιο Πολύζο και Σωκράτη Σαβελίδη.

Απευθυνόμενος στους Εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Δ/ντές που υπέβαλαν την παράκληση για την τέλεση του Μυστηρίου και επεσήμανε ότι «είναι καθήκον μας να ενώσουμε τις προσευχές μας και να ζητήσουμε το έλεος του Θεού για τους Εκπαιδευτικούς, τις οικογένειές τους και το έργο που επιτελούν». Ο χαρακτήρισε «βασανιστική», για την εκπαιδευτική κοινότητα, την περασμένη χρονιά, λόγω της πανδημίας και επαίνεσε τους εκπαιδευτικούς, διότι υπό δυσμενείς συνθήκες, έκαναν το καλύτερο δυνατόν.

Ο Ποιμενάρχης τόνισε, επίσης ότι, «πέρα από τις γνώσεις που καλείστε να μεταδώσετε στα παιδιά, θα κληθείτε να θεραπεύσετε και ψυχικά τραύματα, που έχει επιφέρει η πανδημία. Αναλαμβάνετε να διαδραματίσετε ρόλο στις ψυχές τους, γι’ αυτό σας θεωρούμε συνεργούς στο δικό μας έργο, που αφορά στις ψυχές των ανθρώπων. Ταυτόχρονα, όμως, ερχόμαστε συνεργοί και συμπαραστάτες σε κάθε οικογένεια και μαθητή που έχει οποιαδήποτε υλική ανάγκη. Η συνεργασία μας έχει αποδώσει, χάρη στην απόλυτη εμπιστοσύνη που μας χαρακτηρίζει. Είναι σπουδαίο δώρο του Θεού στη ζωή μας, που όταν διακρίνει εκείνους που έχουν και πνευματική ευθύνη, τότε ο Θεός συνεργεί και επιτελούνται θαύματα. Όταν, όμως, επικρατεί η καχυποψία, προκύπτουν διχασμοί που έχουν τραγικά αποτελέσματα, γιατί η καχυποψία σκοτώνει το πρόσωπο του ανθρώπου».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία σε όλους και μια χρονιά ήρεμη και ειρηνική, «βέβαιοι ότι, ενωμένοι, όποια δυσκολία κι αν παρουσιαστεί, θα την αντιμετωπίσουμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων