02/03/2024 02/03/2024 Το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο Δημοτικό Σχολείο» υλοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) «Άγιος Απόστολος ο Νέος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού. Σκοπός του Προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να ανακαλύψουν βασικές θεολογικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνδέονται με το Μάθημα των Θρησκευτικών και να εξοικειωθούν με βιωματικές τεχνικές...
02 Μαρτίου, 2024 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2024 - 17:56

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο Δημοτικό Σχολείο»

Διαδώστε:
Επιμορφωτικό σεμινάριο «Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο Δημοτικό Σχολείο»

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διδάσκοντας Θρησκευτικά στο Δημοτικό Σχολείο» υλοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) «Άγιος Απόστολος ο Νέος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σκοπός του Προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να ανακαλύψουν βασικές θεολογικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνδέονται με το Μάθημα των Θρησκευτικών και να εξοικειωθούν με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και ανακαλυπτικής μάθησης στη Θρησκευτική Εκπαίδευση.

Η επιμόρφωση είναι μεικτή, συνδυάζει δια ζώσης συναντήσεις και ασύγχρονη εκπαίδευση. Οι δια ζώσης συναντήσεις  είναι οργανωμένες σύμφωνα με τις βασικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, ακολουθούν τη  βιωματική μάθηση και περιλαμβάνουν δραστηριότητες άμεσης διδασκαλίας και αλληλεπίδρασης. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν σε πέντε (5) δια ζώσης εργαστηριακές συναντήσεις (Μάρτιος-Ιούνιος 2024), οι οποίες θα γίνονται Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 13:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα. Η ασύγχρονη εκπαίδευση αξιοποιεί πολυμεσικό υλικό (κείμενα, οπτικο-ακουστικό υλικό, παρουσιάσεις και επιπρόσθετη βιβλιογραφία) σχετικό με κάθε θεματική ενότητα.

Η επιμόρφωση αναδεικνύει τις ανθρωπολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις της θρησκευτικής γλώσσας και του θρησκευτικού γραμματισμού με έμφαση στην Ορθόδοξη θεολογία και με την αξιοποίηση τεχνικών και στρατηγικών διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Οι θεματικές του προγράμματος είναι:

  • Η θρησκευτική γλώσσα και η διδακτική της προσέγγιση.
  • Ορθόδοξες θεολογικές προϋποθέσεις για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στο Δημοτικό σχολείο.
  • Ορθόδοξη παράδοση, βιωματική μάθηση και διδακτικές δραστηριότητες.
  • Ορθοδοξία και Ετερότητα – Διδακτικές προσεγγίσεις.
  • Παρουσίαση εργασιών – Αναστοχασμός

Το Πρόγραμμα

  • απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.
  • Έχει κόστος 20 ευρώ. Έναρξη: 30 Μαρτίου 2024,στις 10.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα.
  • Αιτήσεις συμμετοχής ως 20 Μαρτίου στην κυρία Κατερίνα Παλάσκα-Μαντούδη στο τηλέφωνο: 6980645068 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, [email protected]
  • Είναι πιστοποιημένο από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος

Επιστημονικά και Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος: Δρ. Νικόλαος Τσιρέβελος,

Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, Εκπονητής Προγράμματος Σπουδών Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στο ΙΕΠ

Διδάσκουν: Γκαργκάνα Σουλτάνα, Θεολόγος – Μεταπτυχιακό Θεολογίας

Τσιρέβελος Νικόλαος, Δρ. Θεολογίας

Φραδέλλος Χρήστος, Θεολόγος – Μεταπτυχιακό Θεολογίας

Επιστημονική Συνεργασία:     Γώγου Βάσω, Θεολόγος-Φιλόλογος, Εικονογράφος

Μπάρλος Απόστολος, Θεολόγος, Μεταπτυχιακό Θεολογίας

Φορέας Πιστοποίησης: ΚΕΔΙΒΙΜ “Άγιος Απόστολος ο Νέος”- Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

Συνεργαζόμενος Φορέας: Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων