10/04/2024 10/04/2024 Με πολλή χαρά και πατρική αγάπη, υποδέχθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, πενήντα (50) μαθητές, του 2ου Γυμνασίου Δράμας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής την πόλη του Βόλου. Τους μαθητές συνόδευαν οι κ.κ. Βασίλειος Μεσσής, Μαρία Χατζή και Βικτώρια Βαπορίδου. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε...
10 Απριλίου, 2024 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 12:46

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Σχολείου Δράμας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Διαδώστε:
Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Σχολείου Δράμας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Με πολλή χαρά και πατρική αγάπη, υποδέχθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, πενήντα (50) μαθητές, του 2ου Γυμνασίου Δράμας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής την πόλη του Βόλου. Τους μαθητές συνόδευαν οι κ.κ. Βασίλειος Μεσσής, Μαρία Χατζή και Βικτώρια Βαπορίδου.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε στις πολύτιμες εμπειρίες των δικών του παιδικών χρόνων, αλλά και στη σημασία των δασκάλων στη ζωή μας. Έπειτα, αναφερόμενος στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε, δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σπουδαιότητα της παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας, σ’όποια ηλικία κι αν βρίσκεται κανείς, μα κυρίως τόνισε τη χαρά και την ελπίδα που πρέπει να έχει μέσα στην ψυχή του κάθε πιστός, από το γεγονός της Ανάστασής Του.

Τόνισε ότι η στάση μας στηρίζεται στο πρότυπο και στο θέλημα του Θεού και εδράζεται στον τρόπο της αγάπης και της θυσίας με τις οποίες αγκάλιασε ο Χριστός τους ανθρώπους και κάλεσε τα παιδιά να μην ξεχνούν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού: «γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα, από την καταγωγή τους, από την εργασία τους. Για τον Θεό, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, κρατώντας, όμως, ο καθένας τη μοναδικότητά του».

Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου και έλαβαν, ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο μία Καινή Διαθήκη και ένα dvd με την ζωή του Χριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων