30/08/2023 30/08/2023 Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σουτσάβας κ. Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε την Ρουμανία, το διάστημα 23-27 Αυγούστου 2023. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Υφαντίδης.  Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σουτσάβας κ. Καλλίνικο, ο οποίος...
30 Αυγούστου, 2023 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2023 - 12:16

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος στην Ρουμανία

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος στην Ρουμανία

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σουτσάβας κ. Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε την Ρουμανία, το διάστημα 23-27 Αυγούστου 2023.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Υφαντίδης. 

Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σουτσάβας κ. Καλλίνικο, ο οποίος τον υποδέχθηκε με πολλή αγάπη και εγκαρδιότητα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ρουμανία, ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε το Ιερό Ησυχαστήριο της Πούτνας, τις Ιερές Μονές Ντρακομήρι, Σουτσεβίτσας, Καμαρτζάν και την Ιερά Μονή Ρίσκας, όπου την Κυριακή 27/8 προεξήρχε της ιεράς Πανηγύρεως, στην διάρκεια της οποίας, κατά παράκληση του οικείου Ποιμενάρχου, τέλεσε Χειροτονία Διακόνου και Πρεσβυτέρου και την Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρων.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τις επισκέψεις του στις ως άνω Ιερές Μονές της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έγινε δεκτός με τις προβλεπόμενες από την παράδοση του τόπου τιμές, από τον ιερό Κλήρο, τα μοναστικά συστήματα, τις Αρχές και τον πιστό ρουμανικό λαό, ο οποίος συνέρρευσε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, αποδεικνύοντας, ακόμα μία φορά, την βαθιά του πίστη και την προσήλωσή του στην Αγία μας Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων