10/06/2023 10/06/2023 Την πρωτεύουσα της Μαγνησίας πρόκειται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 23 Ιουνίου και αναμένεται να παραμείνει για ένα τριήμερο, όπου θα παρακολουθήσει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο. Λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη έλευση του Παναγιωτάτου θα δώσει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε Συνέντευξη Τύπου...
10 Ιουνίου, 2023 - 15:55

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βόλο – Συνέντευξη Τύπου από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βόλο – Συνέντευξη Τύπου από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο

Την πρωτεύουσα της Μαγνησίας πρόκειται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 23 Ιουνίου και αναμένεται να παραμείνει για ένα τριήμερο, όπου θα παρακολουθήσει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο. Λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη έλευση του Παναγιωτάτου θα δώσει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα στις 11.00 π.μ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει εγκριθεί από το Φανάρι και μεταξύ άλλων θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και την Πολιτιστική Εστία των Ιώνων που ανεγέρθη με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και τον Bρεφονηπιακό Σταθμό Αγριάς. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στον Βόλο, ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας, η οποία εφέτος θα είναι αφιερωμένη στην Ίμβρο, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη, έπειτα από 21 χρόνια, του κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο μετά το 2002, όταν είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον Βόλο και πάλι, αποδεχόμενος την πρόσκληση  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου που μετέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκαν μαζί στο Επισκοπείο Σηλυβρίας.

Ο Δήμαρχος Βόλου ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Mεταβήκαμε το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και συναντηθήκαμε μαζί του στο Επισκοπείο Σηλυβρίας για το σκοπό αυτό.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση αυτή, κατά την παραμονή του στο Βόλο θα τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που ήδη προετοιμάζεται, ενώ βεβαίως θα παραστεί και στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και θα είναι αφιερωμένες στην γενέτειρά του, την Ίμβρο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψής μας παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, στην Ανατολική Θράκη, γενέτειρα πόλη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της μνήμης του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων