13/10/2023 13/10/2023 Με τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, διοργανώνει, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, σειρά Αγιολογικών διαλέξεων, αφιερωμένων στους νεοφανείς Αγίους της εποχής. Η 1η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ομιλητής θα είναι ο...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 9:35

Η 1η Αγιολογική Διάλεξη στην Μητρόπολη Δημητριάδος με θέμα: Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

Διαδώστε:
Η 1η Αγιολογική Διάλεξη στην Μητρόπολη Δημητριάδος με θέμα: Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

Με τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, διοργανώνει, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, σειρά Αγιολογικών διαλέξεων, αφιερωμένων στους νεοφανείς Αγίους της εποχής.

Η 1η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος Γέρων Ιωσήφ Κατουνακιώτης, επί σειρά ετών υποτακτικός του Αγίου και βιογράφος του.

Εκλεκτοί ομιλητές, από διάφορα μέλη της Ελλάδος, θα παρουσιάσουν στο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας, πρόσωπα αγιασμένα του καιρού, με τα οποία, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν συνυπάρξει και μαθήτευσαν κοντά τους.

Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι να αντληθούν διδάγματα ζωής από Αγίους που έζησαν στα χρόνια μας, αντιστάθηκαν στο εκκοσμικευμένο πνεύμα της εποχής μας και απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεπερασμένη υπόθεση του χθες, αλλά η διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας και η σταθερή προοπτική των όλων μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων