19/04/2019 19/04/2019 Την είσοδό μας στα «Άγια των Αγίων» του Εκκλησιαστικού βίου, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σηματοδοτεί η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, που εορτάζουμε στην επερχόμενη Κυριακή των Βαΐων (21/4). Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ο επικεφαλής της Τοπικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου....
19 Απριλίου, 2019 - 19:38

Η Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρ. Δημητριάδος

Την είσοδό μας στα «Άγια των Αγίων» του Εκκλησιαστικού βίου, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σηματοδοτεί η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, που εορτάζουμε στην επερχόμενη Κυριακή των Βαΐων (21/4). Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ο επικεφαλής της Τοπικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων αρχίζει η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στη διάρκεια της οποίας θα εξελιχθεί, μέσα στον λειτουργικό και υμνολογικό κύκλο της Εκκλησίας, η πορεία του Κυρίου προς το Πάθος και την Ανάσταση.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας της Μητρόπολης Δημητριάδος την Κυριακή των Βαΐων, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Την Μεγάλη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, ενώ ο κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Βόλου.

2η Ακολουθία του Νυμφίου θα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, από τις 9.15, έως τις 11μ.μ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Iερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων