01/01/2024 01/01/2024 Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Τοπικής Εκκλησίας ευλόγησε χθες, σε πανηγυρική τελετή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των...
01 Ιανουαρίου, 2024 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2024 - 12:23

Η ευλογία της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Διαδώστε:
Η ευλογία της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Τοπικής Εκκλησίας ευλόγησε χθες, σε πανηγυρική τελετή, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των Λιμενικών, Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, πολλοί Κληρικοί μας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «η αλλαγή του χρόνου μάς φέρνει, κάθε φορά, σε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μια, ομολογουμένως, δύσκολη χρονιά, κατά την οποία παιδαγωγηθήκαμε σε πολλά, συνειδητοποιήσαμε την κλιματική αλλαγή, μάθαμε πόση σημασία έχει να είμαστε υπεύθυνοι, ο καθένας στην αποστολή του, χαλυβδώσαμε την μεταξύ μας ενότητα, την αλληλεγγύη. Και η Τοπική μας Εκκλησία στάθηκε, κατά το δυνατόν, στο πλευρό των ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους μας συνέτρεξαν και βοήθησαν κι έτσι ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες που προέκυψαν, μαζί με όλους τους φορείς και θεσμούς. Ζούμε με την ελπίδα ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη. Πάντα, όμως, υπενθυμίζουμε ότι το δώρο του Θεού είναι αυτή η στιγμή. Το παρελθόν έφυγε και μόνο να μας παιδαγωγήσει μπορεί. Το μέλλον δεν γνωρίζουμε πόσο μας ανήκει. Ξέρουμε, όμως, ότι αυτή η στιγμή είναι δώρο Θεού. Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη. Ο καθένας από την δική του θέση και όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε. Παραμένει πάντοτε μέσα μας η αξία ότι κάθε άνθρωπος είναι μία ζωντανή εικόνα του Θεού. Γι’ αυτό, σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο, αγωνιούμε για τον τόπο μας και θέλουμε να έχει παιδιά και κατοίκους και αυτή είναι η ευχή μας. Πλέον, αναμετριόμαστε με την εποχή και ο καθένας ας καταγράψει σωστά την ιστορία».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες τοπικούς άρχοντες να έχουν δύναμη και την ευλογία του Θεού στην υψηλή αποστολή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων