04/05/2019 04/05/2019 Ο νέος θεσμός που καθιέρωσε το 2017 ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεχίζεται και την εφετινή χρονιά με πρώτο σταθμό το Αερινό. Ονομάστηκε, «Η ΚΙΒΩΤΟΣ στις Ενορίες – Πασχαλιάτικο πανηγύρι» και πραγματοποιείται την περίοδο μετά την Πασχαλιά. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο...
04 Μαΐου, 2019 - 17:03

“Η Κιβωτός στις Ενορίες – Πασχαλιάτικο πανηγύρι” στη Μητρ. Δημητριάδος

Διαδώστε:
“Η Κιβωτός στις Ενορίες – Πασχαλιάτικο πανηγύρι” στη Μητρ. Δημητριάδος

Ο νέος θεσμός που καθιέρωσε το 2017 ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνεχίζεται και την εφετινή χρονιά με πρώτο σταθμό το Αερινό.

Ονομάστηκε, «Η ΚΙΒΩΤΟΣ στις Ενορίες – Πασχαλιάτικο πανηγύρι» και πραγματοποιείται την περίοδο μετά την Πασχαλιά. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017, στον Άγιο Δημήτριο και στην Αγία Αικατερίνη, στα Κήπια Ανακασιάς, είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή ενοριτών, προσέφερε δυνατότητα συνάντησης των ανθρώπων της ίδιας γειτονιάς, διασκέδαση και απέσπασε πολλά και ευμενή σχόλια.

Την περσινή χρονιά, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Νέας Αγχιάλου, στο Αερινό και πάλι στον Άγιο Δημήτριο.

Συνεχίζεται και φέτος, βασισμένη στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, με μεγαλύτερη ποικιλία δράσεων και συμμετοχής.

Η πρώτη φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, του Αγίου Αποστόλου Θωμά, στο Πανηγύρι του Αερινού, και αναμένεται και πάλι να έχει καθολική συμμετοχή του χωριού, να φέρει σε επικοινωνία τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το παλιό πανηγύρι του χωριού, που είχε καταργηθεί. Πραγματοποιείται δε με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού, του π. Αλεξάνδρου Τζανή και της Ενοριακής Επιτροπής του Ι.Ν. Αποστόλου Θωμά.

Σκοπός της καθιέρωσης του θεσμού αυτού είναι να συμβάλλει στο πληρέστερο και αρτιότερο Ποιμαντικό έργο Τοπικής Εκκλησίας, να καλλιεργήσει και να εκφράζει το Ορθόδοξο Χριστιανικό Φρόνημα και την Ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας παράδοση και συντελέσει όσο μπορεί στην εν γένει ψυχοπνευματική παράδοση, στην ανάπτυξη της Ενορίας και της επικοινωνίας με τα μέλη της, στα πλαίσια και στο πνεύμα των ιδρυτικών στόχων της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στην Ιερά Πανήγυρη, στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αποστόλου Θωμά στο Αερινό. Στη συνέχεια στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί χοροί από το τοπικό χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού και το χορευτικό σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου. Θα επακολουθήσει Λαϊκό γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα που αποτελείται από τους: Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο στο βιολί, Αναστασία Λύτρα στα κρουστά, Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο – τραγούδι) και Μαρίνα Σαμαρά -Μπαρούτα που θα τραγουδήσει.

Οι συνδιοργανωτές φορείς, και η Ενορία του Αγίου Αποστόλου Θωμά καλούν τους κατοίκους του Αερινού και της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή για να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων