19/10/2023 19/10/2023 Με τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, διοργανώνει, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, σειρά Αγιολογικών διαλέξεων, αφιερωμένων στους νεοφανείς Αγίους της εποχής μας. Η 1η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος Γέρων...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2023 - 14:34

Ι.Μ. Δημητριάδος: “Γνωριμία με τους Αγίους της εποχής μας” – 1η Διάλεξη: Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ. Δημητριάδος: “Γνωριμία με τους Αγίους της εποχής μας” – 1η Διάλεξη: Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, διοργανώνει, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, σειρά Αγιολογικών διαλέξεων, αφιερωμένων στους νεοφανείς Αγίους της εποχής μας. Η 1η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος Γέρων Ιωσήφ Κατουνακιώτης, επί σειρά ετών υποτακτικός του Αγίου και βιογράφος του.

“”Γνωριμία με τους Αγίους της εποχής μας“, είναι ο τίτλος σειράς αγιολογικών διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό της πόλεώς μας τον Άγιο Νικόλαο του Βόλου. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και θα έχει θέμα τον Άγιο και Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ομιλητής είναι ο Ιερομόναχος Ιωσήφ Κατουνακιώτης. Είναι μία προσπάθεια να προσεγγίσουμε τους συγχρόνους αγίους, που μας δείχνουν το δρόμο και για μας, της δικής μας αγιότητας. 20 Οκτωβρίου, στον Άγιο Νικόλαο στον Βόλο, ο πρώτος Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης. Για να μάθουμε τη ζωή του και να γνωρίσουμε την αγιότητα της σύγχρονης εποχής. Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το δίκτυο της τοπικής μας Εκκλησίας”, όπως αναφέρει μέσω βίντεο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος.

Εκλεκτοί ομιλητές, από διάφορα μέλη της Ελλάδος, θα παρουσιάσουν στο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, πρόσωπα αγιασμένα του καιρού μας, με τα οποία, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν συνυπάρξει και μαθήτευσαν κοντά τους. Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι να αντλήσουμε διδάγματα ζωής από Αγίους που έζησαν στα χρόνια μας, αντιστάθηκαν στο εκκοσμικευμένο πνεύμα της εποχής μας και απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι μια ξεπερασμένη υπόθεση του χθες, αλλά η διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας και η σταθερή προοπτική όλων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων