06/11/2022 06/11/2022 Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εορτάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά  Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 20:38

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου (πρόγραμμα ακολουθιών)

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου (πρόγραμμα ακολουθιών)

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εορτάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά  Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει προς τους πιστούς Στις 9.30μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 5.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του παλαιού Επισκοπείου (όπισθεν της Νομαρχίας).

Την παραμονή της εορτής, στις 6.00μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.00μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων