18/10/2020 18/10/2020 Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας Αθανασίου Λιούπη και Κωνσταντίνου Μαραβέγια, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθους κόσμου, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Μεγάλο Ευεργέτη το τόπου...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 13:44

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ευεργέτη Χ. Τσιμά

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ευεργέτη Χ. Τσιμά

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας Αθανασίου Λιούπη και Κωνσταντίνου Μαραβέγια, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθους κόσμου, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Μεγάλο Ευεργέτη το τόπου μας κ. Χαράλαμπο Τσιμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους Ιερούς Ναούς της, εκφράζοντας τα φιλόχριστα συναισθήματα και την βαθειά του πίστη και αφοσίωση στον Χριστό και στην Εκκλησία μας.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι, συμμετέχοντες στην Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Ευχαριστίας, διά του οποίου επιτυγχάνεται η οντολογική ένωσή μας με τον Χριστό, «καλούμαστε να γίνουμε μιμητές Χριστού, δηλ. να εφαρμόσουμε την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό, ως έκφραση αγάπης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, προς όλον τον κόσμο. Αυτό σημαίνει Ορθόδοξος πιστός. Με αυτή την συνείδηση, σύμπασα η Τοπική μας Εκκλησία εκφράζει τις ολόθυμες ευχαριστίες Της σε έναν συμπολίτη μας, ο οποίος εφαρμόζει διαρκώς στην ζωή του την ευχαριστία προς τον Θεό και την κάνει πράξη αγάπης προς τους συνανθρώπους του. Ο αγαπητός μας Χαράλαμπος Τσιμάς ξεκίνησε από τον τόπο μας πάμπτωχος, με μόνα εφόδια την Ελληνική ψυχή και την πίστη του. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς σε απόλυτη ένδεια, εργαζόμενος, όμως, τίμια, στην καθημερινή βιοπάλη. Είχε, όμως, μέσα του τον Οδυσσέα και την ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί του. Πάλεψε, αξιοποίησε ευκαιρίες και μεγαλούργησε, εργαζόμενος στην μακρινή Αιθιοπία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μια γνήσια Ελληνορθόδοξη οικογένεια. Το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς: το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα της πόλης μας, το πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς μας. Διαπιστώνει ο ίδιος τις ανάγκες και συνδράμει, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, να νοσηλεύονται υπό τις καλύτερες συνθήκες, να στηρίζονται σε κάθε τους ανάγκη. Και στο έργο αυτό έχει σταθερή συμπαραστάτρια όλη του την οικογένεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: «γνωρίσαμε τον κ. Τσιμά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ως άνθρωπο έμπιστο και σοφότατο και σήμερα του προσφέρουμε το ελάχιστο «ευχαριστώ», την Ανώτατη Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως υπενθύμιση ότι είναι μιμητής Ιησού Χριστού. Τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της, προσευχόμαστε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Είθε να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή, που τόσες δυσκολίες μας κυκλώνουν…».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη τιμή, «που σήμερα γίνεται στο πρόσωπό μου, ως άνθρωπο της προσφοράς, που είμαι βέβαιος ότι θα παρακινήσει και άλλους συμπολίτες μας διαβούν τον ανάλογο δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Εκφράζω την βαθιά μου συγκίνηση για αυτή την χειρονομία, που δεν σας κρύβω, ότι αποτελεί για μένα την μεγαλύτερη τιμή και αναγνώριση και ανταμοιβή για το φιλανθρωπικό μου έργο, στο οποίο αφιερώθηκα, πρόθυμα και ολόψυχα, εδώ και πολλά χρόνια». Ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συμπολίτες του για την αμέριστη αγάπη τους, «που για μένα είναι το μεγαλύτερο αντίδωρο». Τέλος, έδωσε προς όλους την υπόσχεση: «όσο έχω τα μάτια του ανοικτά, όσο ο Θεός μου δίνει δύναμη και κουράγιο, θα συνεχίσω να είμαι παρών, στις επάλξεις της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Θα συνεχίσω να παρακινώ και άλλους συμπολίτες μου στην ανιδιοτελή προσφορά. Και όταν έλθει η ώρα, θέλω να φύγω από τη ζωή αυτή με την ελπίδα και το όνειρο ότι οι γενιές που έρχονται θα ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη, δικαιοσύνη και αλληλοσεβασμό».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 31/10, στα Κανάλια Μαγνησίας, θα γίνει η Τελετή Αποκαλυπτηρίων της προτομής του κτήτορος και ιδρυτού του Σουρλιγκείου Γηροκομείου, μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, η οποία αποτελεί χορηγία του κ. Χαράλαμπου Τσιμά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν και τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του Γηροκομείου Καναλίων, η οποία φιλοξενεί βιβλία και προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Αθανασίου Γκαβαρδίνα, την οποία, κατά το ήμισυ, επιχορήγησε, για την δημιουργία, της ο μεγάλος ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς.

Ο κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, ανάμεσα στις πολλές δωρεές του, προσέφερε και δύο ιατρικά μηχανήματα, έναν καρδιογράφο και έναν απινιδωτή, για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

χρυσο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων