25/12/2019 25/12/2019 Εορτάστηκε στο Βόλο η Μητρόπολις των εορτών, τα Χριστούγεννα, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πολλούς Κληρικούς της εν λόγω Μητρόπολης και πλήθος πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσας, Εφημέριος του Ναού. Ανήμερα τα Χριστούγεννα τελέστηκε...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2019 - 15:01

Η “Μητρόπολη των εορτών” στην ΙΜ Δημητριάδος

Διαδώστε:
Η “Μητρόπολη των εορτών” στην ΙΜ Δημητριάδος

Εορτάστηκε στο Βόλο η Μητρόπολις των εορτών, τα Χριστούγεννα, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πολλούς Κληρικούς της εν λόγω Μητρόπολης και πλήθος πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσας, Εφημέριος του Ναού.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα τελέστηκε η Πανηγυρική, Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ, Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους ευσεβούς λαού. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον λαό μας για την συνειδητή συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, όσο και την συμβολή του στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών πολλών εμπερίστατων αδελφών μας, τούτη την εποχή. Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την ενότητα της προσευχής μας «μεγάλο δώρο, που εισακούεται από τον Θεό». Ζήτησε, επίσης, «παρά τους φόβους, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, τον τελευταίο καιρό, όσο και τους ποικίλους πόνους, που ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας, να κρατήσουμε την χαρά της εορτής. Ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο της ταπείνωσης και της απλότητας, γίνεται άνθρωπος, για να μας θεώσει. Κρατήστε αυτή την χαρά στις καρδιές σας, μεταλαμπαδεύστε την στους οικείους σας, στείλε το μήνυμα της ενότητας, της ειρήνης, της συμφιλίωσης με τον Θεό, με τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, που ο Θεός φέρνει με την Ενανθρώπισή Του πάνω στην γη…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων