30/01/2019 30/01/2019 Τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας μαθητών και φοιτητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη διαμονή τους για σπουδές στον Βόλο, θα παρέχει και πάλι το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης, στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Κ. Καρτάλη. Το κλειστό εδώ και χρόνια εμβληματικό κτίριο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, ο...
30 Ιανουαρίου, 2019 - 17:17

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «ζωντανεύει» με 600.000 ευρώ το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης

Διαδώστε:
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «ζωντανεύει» με 600.000 ευρώ το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης

Τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας μαθητών και φοιτητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη διαμονή τους για σπουδές στον Βόλο, θα παρέχει και πάλι το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης, στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Κ. Καρτάλη.

Το κλειστό εδώ και χρόνια εμβληματικό κτίριο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, ο οποίος επισκέπτεται συχνά το γειτονικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) και είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την προοπτική επανάχρησης του ακινήτου που σήμερα υποβαθμίζει αισθητικά την περιοχή.

«Υπάρχει μελέτη από την ΙΜΔ για την επανάχρηση του κτιρίου ως οικοτροφείου, όπως ήταν η αρχική του χρήση. Θα ζητήσουμε την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης με κόστος 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε ένα παλιό ακίνητο με ιστορία να πάψει να αποτελεί σημείο ρύπανσης και να επαναχρησιμοποιηθεί προς όφελος των νέων γενιών και των οικογενειών τους που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων