04/12/2020 04/12/2020 Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου ετοιμάζονται να εορτάσουν ο Βόλος και σύμπασα η Τοπική Εκκλησία, το Σαββατοκύριακο 5-6/12, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Η φετινή Πανήγυρις θα είναι λιτή και σε ένα αυστηρά περιορισμένο περιβάλλον, που επιβάλλουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της...
04 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2020 - 17:50

Λιτά θα εορτάσει φέτος τον Πολιούχο του ο Βόλος

Διαδώστε:
Λιτά θα εορτάσει φέτος τον Πολιούχο του ο Βόλος

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου ετοιμάζονται να εορτάσουν ο Βόλος και σύμπασα η Τοπική Εκκλησία, το Σαββατοκύριακο 5-6/12, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Η φετινή Πανήγυρις θα είναι λιτή και σε ένα αυστηρά περιορισμένο περιβάλλον, που επιβάλλουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως, την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού.

Στις 5 μ.μ. θα ψαλούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων