26/11/2023 24/02/2024 Με σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναλύει τη σημερινή περικοπή από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο που περιγράφει τη συζήτηση του Χριστού με τον πλούσιο νέο.  Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού για το Ευαγγέλιο της Κυριακής ΙΓ’ Λουκά: «Ο πλούσιος νέος ζητάει απ’ τον Χριστό...
26 Νοεμβρίου, 2023 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2024 - 21:12

Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά

Με σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναλύει τη σημερινή περικοπή από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο που περιγράφει τη συζήτηση του Χριστού με τον πλούσιο νέο.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού για το Ευαγγέλιο της Κυριακής ΙΓ’ Λουκά:

«Ο πλούσιος νέος ζητάει απ’ τον Χριστό να του πει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει την αιωνιότητα. Και ο Χριστός του λέγει για τις εντολές. Κι ο νέος τις τηρεί όλες, άρα αρκεί αυτό; Όχι του λέει ο Χριστός, κάτι ακόμα σου λείπει. Δώσε τα πλούτη σου στους φτωχούς κι έλα κοντά Μου. Δηλαδή, μάθε να αγαπάς. Μην πεις δεν είμαι πλούσιος. Η αγάπη είναι αιωνιότητα. Μπορεί και το πιό μικρό πράγμα να μας κρατάει δεμένους με τη γη. Πόσο είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε τον Χριστό και τους ανθρώπους; Απ’αυτό εξαρτάται η αιωνιότητα. Γιατί ο Θεός είναι Αγάπη και η Αγάπη, μας προσφέρει και μας δίνει τη χαρά της αιωνιότητας. Και μην πεις δεν είναι δυνατόν. Ο Χριστός μας βεβαιώνει: Αυτό που φαίνεται αδύνατο στους ανθρώπους, γίνεται δυνατό με τη Χάρη του Θεού. Μακάρι! Η Αγάπη και η Αιωνιότητα μας ανήκουν. Από μας εξαρτάται, με τη Χάρη του Θεού.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων