14/01/2024 14/01/2024 Με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά τα Φώτα που αναφέρεται στην έναρξη του δημοσίου βίου του Χριστού στη Γαλιλαία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος κάνει λόγο σε σχετικό σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την ευθύνη μας «να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων, και να κρατήσουμε το Φως αυτό ζωντανό στις ψυχές...
14 Ιανουαρίου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2024 - 11:50

Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Κυριακής μετά τα Φώτα

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Δημητριάδος για το Ευαγγέλιο της Κυριακής μετά τα Φώτα

Με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά τα Φώτα που αναφέρεται στην έναρξη του δημοσίου βίου του Χριστού στη Γαλιλαία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος κάνει λόγο σε σχετικό σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για την ευθύνη μας «να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων, και να κρατήσουμε το Φως αυτό ζωντανό στις ψυχές των ανθρώπων».

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«Ο Χριστός ξεκινάει τον δημόσιο βίο Του στη Γαλιλαία, εκεί όπου κυριαρχεί το εθνικό στοιχείο, δηλαδή υπάρχει πιό βαθύ σκοτάδι, αυτό που υπήρχε στους Εβραίους. Και ζητάει εκεί, μ’έναν λόγο στους ανθρώπους να επιστρέψουν στο Φως και ο λόγος του είναι ένας: “Μετανοείτε”. Στην εποχή μας πολλοί θέλουν να παρουσιάζουν το Φως του Χριστού ως σκοτάδι. Και δυστυχώς το σκοτάδι της αμαρτίας ως φως. Αλήθεια, πόση είναι η ευθύνη μας, πόσο πρέπει εμείς που έχουμε γευτεί τη χαρά, που έχουμε γνωρίσει και γνωρίσαμε το Φως, να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων, και να κρατήσουμε το Φως αυτό ζωντανό στις ψυχές των ανθρώπων. Οι άνθρωποι διψούν και θέλουν το Φως, αλλά έμαθαν στο σκοτάδι. Από μας εξαρτάται να δώσουμε μιά μαρτυρία Φωτός στον σύγχρονο κόσμο, για να σωθεί ο κόσμος.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων